L’Europa lluita per la reconquesta del ‘Vila de Gràcia’ després de 4 anys

trofeuEl punt fort de les activitats esportives de la Festa Major serà la quinzena edició del Trofeu Vila de Gràcia que organitza el Club Esportiu Europa. Els organitzadors han volgut donar-li un especial caràcter gracienc a la trobada i és per això que la copa de vencedor serà, d’aquest any en endavant, una reproducció del campanar de la plaça de la Vila. Els escapulats buscaran retrobar-se amb la victòria després de quatre anys de sequera davant d’un Segona B que enguany ha disputat la promoció d’ascens a Segona A.

Els esforços de l’entitat escapulada per vincular-se cada vegada més a Gràcia s’han traduït aquest estiu en dos gestos propis del que coneixem com a gracianisme: la inclusió del campanar de la plaça de la Vila al carnet de soci i a una de les mànigues de la samarreta, i la reproducció d’aquest mateix símbol per convertir-lo en la copa de guanyador del torneig local que cada any es disputa el dia 15 d’agost, coincidint amb l’inici de la celebració gracienca. Pedro Dólera, el nou entrenador del primer equip, ha fet una crida als aficionats perquè omplin el Nou Sardenya i donin el seu suport a un equip molt jove, de tan sols 23 anys d’edat mitja, que començarà a donar les seves primeres passes aquest mes d’agost. “Jo sóc dels que pensa que s’han de guanyar tots els partits i, per tant, sortirem a donar-ho tot, però sí que és veritat que encara ens faltarà ritme perquè ens estem preparant per a la primera jornada de lliga del dia 30 d’agost”, ha comentat Dólera sobre l’enfrontament del trofeu. El rival, el Sabadell, és un equip de la primera línia del futbol català que enguany s’ha reforçat per tornar intentar pujar a Segona A al final de temporada, objectiu que ha estat a punt d’aconseguir enguany. La renovada plantilla, que ja va començar a entrenar el passat 27 de juliol, es presentarà oficialment aprofitant aquesta ocasió i intentarà oferir a l’afició un trofeu que no aixeca des de l’any 2005, edició que precisament també va disputar contra el Sabadell.

La Fundació Festa Major juntament amb altres entitats gracienques organitza per aquesta edició tres torneigs esportius de bàsquet, escacs i tennis taula. El vuitè torneig de tennis taula, impulsat pel Centre Moral i que es farà a l’Oratori Sant Felip Neri del carrer del Sol, es disputarà el matí del dimarts 18. El mateix dia i al mateix lloc, i coorganitzat pel Club d’Escacs Tres Peons, es farà el cinquè torneig d’escacs de Festa Major amb el sistema de partides ràpides. A més, el dissabte dia 15, a la Salle de Gràcia, es realitzarà el catorzè torneig de bàsquet 3x3.
Les absències per a l’edició d’enguany són la pedalada popular i el torneig de futbol sala, ja que tots dos s’han suprimit del programa oficial.

Text: Èric Lluent / Foto: Àngel Garreta