L'Ajuntament fa marxa enrere en el pla per fer pagar per entrar al Park Güell

flickrPer segona vegada en un any, l’Ajuntament ha decidit fer marxa enrere a la proposta de fer pagar per entrar al Park Güell. La comissió de govern del consistori va presentar dimecres un nou projecte que manté la instal·lació de nou màquines cancel·ladores, que ara serviran per regular l’accés al parc de forma gratuïta prèvia concertació de reserva. L’objectiu, segons la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, és “disminuir a la meitat” el nombre de visitants.

Medi Ambient ha substituït el document que es va presentar al juny de 2009 (vegeu L’Independent núm. 314) per un nou projecte que elimina de forma específica la “venda d’entrades en màquines expenedores, webs i centres de visitants” i proposa que les màquines cancel·ladores serveixin per regular l’accés gratuït al Park Güell, amb una concertació de reserva prèvia. Amb aquesta proposta, la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, pretén “disminuir a la meitat” els quatre milions de visitants que cada any entren al parc d’Antoni Gaudí.

Quim Torres, portaveu de la comissió La Salut-Park Güell, valora “d’incomprensibles” els moviments que està fent Medi Ambient. “Aquesta mesura de les cancel·ladores per controlar l’accés és un primer pas perquè després esdevingui de pagament”, comenta. “Com ho faran? Hi haurà cues de turistes al carrer Larrard per entrar?”

El regidor Guillem Espriu va explicar en la comissió que s’està estudiant la possibilitat que els veïns i els col·lectius identificats, com els socis del CN Catalunya o l’alumnat del CEIP Baldiri Reixac, tinguin accés lliure i sense esperes.

Foto: Flickr