La reforma de Gal·la Placídia donarà pas a un espai peatonal

placidiaQuatre anys de mercat provisional a Gal.la Placídia no han fet oblidar que la plaça, des de fa dos mandats, està pendent d’una reforma integral. El primer moviment d’aquesta reforma es produirà a partir del 15 de novembre amb el desmuntatge de la carpa del mercat i l’adequació mínima de l’espai a un nivell de plataforma única, de manera que l’antic carril de circulació intern passarà a ser definitivament una zona peatonal.

Gairebé dues setmanes després de l’estrena del nou mercat de la Llibertat, l’Institut de Mercats de Barcelona ha argumentat l’impàs en el desmuntatge en el fet que els paradistes estan acabant de recollir material però que en quinze dies l’espai quedarà net i a un sol nivell de carrer. L’adequació urbanística, en una primera fase abans de les vacances d’hivern serà mínima d’acord amb els comerciants de la zona, que ja han fet arribar al Districte que no volen obres d’envergadura a les portes de la campanya de Nadal.

El Districte analitzarà l’estat de l’espai sense la carpa i farà un seguit d’actuacions bàsicament per garantir la seguretat dels vianants. La base sobre la qual s’assenta la carpa provisional ara és una capa de formigó i de moment no es tocarà.

El mes de gener, segons aquestes previsions, és quan s’abordarà la reforma integral de la plaça, amb la reforma de l’espai ajardinat, la possible reubicació del punt verd i l’adequació de l’entorn a la construcció de la nova seu del Col·legi d’Economistes on abans hi havia les atraccions del Caspolino.

En l’últim ple del districte, d’altra banda, també es va debatre el futur de la peatonalització de Riera de Sant Miquel, precisament el carrer que des de la Diagonal desembocava a la plaça a través del carrer que ara quedarà tallat al trànsit. El ple, amb l’abstenció de CiU, va aprovar iniciar les obres de pacificació del carrer.Foto: Èric Lluent