La sala KGB celebra els 25 anys amb una festa

Ha passat un quart de segle des que la sala KGB enviava gent a Londres a buscar les últimes novetats musicals per fer-les sonar, per primer cop a la nostra ciutat, al mític local del carrer de l’Alegre de Dalt. “Vam començar amb la Tina Turner i ara posem tecno”, explica Lluís Llobet, propietari de la sala. I és que la KGB s’ha hagut d’adaptar als nous temps: “al 84 presumíem de portar música que encara ningú havia escoltat aquí, però ara amb Internet això és molt més difícil”.

Destaca, això sí, el fet que tant el nom com la ubicació i la propietat de la sala s’han mantingut intactes durant tots aquests anys. “Es tracta d’un fenomen estrany en aquest tipus de negoci”, observa Llobet.

Però el més important, segons Llobet, és que l’esperit inicial s’ha mantingut fins avui. La sala KGB no és només un punt de trobada per als amants del tecno, sinó que és també un espai on “qualsevol grup pot venir i tocar per molt pocs diners”. “Des de sempre hem estat oberts a qualsevol iniciativa tant musical com cultural”, explica Llobet.

Tot i així, el propietari reclama més suport per part de les institucions cap a un punt que fa “el que hauria de fer qualsevol entitat cultural: tenir un espai que tothom pot fer servir”. Denuncia, també, que “enlloc de tenir un recolzament per part de l’Ajuntament de Gràcia, ha estat tot el contrari”.

Llobet assegura, però, que la sala KGB seguirà apostant pel còctel de tecno, directes, projeccions i altres actes culturals que la caracteritzen des del primer dia.