El tall de Travessera irrita els comerços del carrer Gran per l’augment de trànsit

travesseraDosis de resignació però també irritació. Aquest és el sentiment general que s’ha instal.lat entre els comerciants del carrer Gran -i que contrasta amb el dels comerciants de Travessera- a causa de les obres de la Travessera, que tallen aquesta via des de Torrent de l’Olla a Gran de Gràcia. Els comerciants reclamen a l’ajuntament que faci alguna cosa contra aquests efectes col.laterals, que suposen un augment de 10.900 vehicles diaris que intenten pujar per carrer Gran i tomben o no per Montseny.

La reforma de la Travessera ha aixecat una polseguera de queixes entre comerciants i veïns dels carrers adjacents, acostumats ja en els carrers principals a un trànsit dens i en els carrers secundaris a una certa pau. Amb aquest carrer tancat, es genera ara un embut al carrer Gran entre els vehicles que pugen per aquesta via i que es topen amb els que vénen per la Travessera des de Gal·la Placídia. Tot plegat, es tradueix en caos circulatori i soroll. “Les retencions són brutals en hora punta. Trigues mínim mitja hora per pujar de Jardinets a Lesseps. I els transportistes no poden aparcar”, es queixa Carles Camps, president de l’associació de comerciants del carrer Gran, que reclama al Districte més Guàrdia Urbana per regular el trànsit. Una situació semblant es viu a Montseny, un carrer tradicionalment tranquil que ara s’ha transformat en l’alternativa a la Travessera per traspassar la Vila. “La diferència és enorme. Ara el soroll és molt molest”, assegura la comerciant Mercè Hernàndez.

Mentrestant, a la Travessera s’ha donat l’efecte contrari a l’esperat: es temien pèrdues econòmiques per culpa de les obres però, amb el carrer tallat al trànsit, ara són més els qui passegen per aquesta via. Per això, la major part dels comerciants reclamen que la via sigui peatonal per sempre, encara que el districte s’hi resisteix.