Gràcia es convertirà l’octubre de 2011 en la Tàrrega dels grups de teatre amateur

teatre tarregaLa Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya ha decidit situar la trobada anual dels seus associats a la Vila de Gràcia per a l’edició de l’octubre del 2011. Els carrers de la Vila es convertiran, doncs, en escenari de les actuacions dels grups que hi participaran, si bé també es tracta d’un cap de setmana lúdic per tal que actors i actrius d’arreu es coneguin i comparteixin experiències en torn el teatre. 

Han hagut de passar 21 edicions perquè se celebri la trobada anual de grups amateurs a la capital catalana. Finalment, però, la federació ha decidit que la del proper any es faci a Gràcia convertint els seus carrers i teatres en punt de retrobament dels més de 200 actors i actrius d’arreu de Catalunya que cada any hi participen. Fa tres setmanes Gràcia ja va prendre el relleu en l’acte de clausura de l’edició d’enguany que es va fer a Cardona. Tot i que encara queden dotze mesos, bona part dels grups graciencs ja s’han afegit a la iniciativa per tal de convertir el nucli històric de la Vila en la Tàrrega del teatre amateur durant el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre del 2011. “És més que una mostra de teatre, és una trobada lúdica per a tots aquells aficionats al teatre que ens trobem un cop l’any i compartim uns dies de germanor”, explica Josefina Altés, una de les impulsores del projecte.

Un cop ja s’ha decidit l’emplaçament ara queda buscar el finançament adequat, elaborar el programa d’activitats i assegurar l’allotjament per a tots els participants. Pel que fa a les propostes lúdiques, juntament amb el taller d’Història de Gràcia, es vol crear una ruta històrica per conèixer teatres del barri. L’itinerari està pensat que s’estreni aquell cap de setmana com a activitat per als visitants però després es podria aprofitar per al públic general interessat en la temàtica. Amb tot, Gràcia comença a esclafar motors per acollir la cita més important del teatre amateur de Catalunya.