TV3 i Ovideo coprodueixen el film de la Casita Blanca de Sílvia Munt

Cultura

Sílvia Munt tornarà a Gràcia com a directora d’una TV-movie, en la que serà la seva cinquena experiència en llargmetratges darrere de la càmera, rodant en un espai símbol de la Vila, la Casita Blanca. El projecte cinematogràfic, que compta amb la producció de TV3 i Ovideo, es dirà ‘Meublé’ i, tal com avançava la setmana passada L’Independent, encara està en fase de localitzacions per al rodatge de les escenes interiors. El límit, però, és el 23 de març, data en què l’Ajuntament té previst tirar l’històric establiment a terra.

Els detalls del rodatge de ‘Meublé’ es van coneixent en comptagotes aquesta setmana, després que tot just dimecres se signés l’acord de coproducció entre TV3 i Ovideo, segons han explicat fonts de Televisió de Catalunya a L’Independent. Des de l’1 de febrer, no obstant això, ja hi ha moviment a la Casita Blanca, un cop s’han concretat amb èxit les negociacions entre els responsables del rodatge i la propietària de l’establiment, que es remunten a finals de l’any passat. La propietària ja va estar d’acord a avançar unes setmanes el tancament de la Casita Blanca i per això va arreglar l’acomiadament dels treballadors a 31 de gener, però la condició sine qua non per als responsables del rodatge va ser que no podien posar els peus al casalot de l’avinguda de Vallcarca fins el dia després del tancament oficial.

Per tant, l’1 de febrer ha estat la data en què l’equip de rodatge que treballa a les ordres de Sílvia Munt ha començat a triar espais entre les 43 habitacions de la Casita Blanca en funció de les seves necessitats. La producció de la pel·lícula, de tota manera, calcula que el rodatge no suposarà un gran impacte a la via pública, com els que es van viure a Gràcia sobretot amb les experiències de ‘El embrujo de Shangai’ de Fernando Trueba, ‘Map of Sounds of Tokyo’ de Isabel Coixet o ‘VO’ de Cesc Gay. Ara per ara, a l’Ajuntament no li consta que Munt hagi de rodar exteriors a Gràcia.