El Festigàbal busca nova ubicació i Joanic es perfila com la primera opció

Societat

A cinc mesos de la Festa Major, el Festigàbal busca un espai a contra-rellotge per celebrar la seva sisena edició i la primera fora de Rovira, la plaça que el va veure néixer. La direcció de l’Heliogàbal ha iniciat converses amb l’associació de veïns de la plaça Joanic per poder portar el festival a aquest espai. Una decisió, però, que no compta amb el vist-i-plau de la Fundació Festa Major.

La continuïtat del Festigàbal radica, ara mateix, en trobar un espai que l’aculli per Festa Major. Una recerca que no sembla fàcil. Després de decidir no continuar a la plaça Rovira (vegeu l’Independent núm. 367), la direcció de l’Heliogàbal ha iniciat converses perquè el festival es pugui desenvolupar en l’escenari de Joanic. Un plaça que reuneix condicions immillorables –amplitud, bones comunicacions i proximitat al metro– per acollir un festival que esdevé un dels reclams més multitudinaris per festa major. És precisament aquest gran poder de convocatòria el que no agrada a la Fundació Festa Major, que s’oposa a aquesta proposta per considerar que topa amb el seu model de festa orientat cap a les activitats diürnes i familiars. Recordem que la Fundació ja va eliminar els grans concerts multitudinaris que se celebraven als escenaris dels carrers Bailèn i Pi i Margall per evitar grans concentracions que derivessin en possibles aldarulls a altes hores de la matinada. A més, la idea inicial de la Fundació és que Joanic aculli una mostra d’etiquetatge en català.

El festival, però, vol salvar aquest escull per poder celebrar una sisena edició que el faci créixer amb un dia més de concerts (ara mateix, eren tres dies). Tot i així, fonts properes a la direcció de l’Heliogàbal apunten que si finalment Joanic no prospera, encara tenen un pla B amagat al calaix. I si no, tot i que deslluït, asseguren que sempre els queda com a última opció el seu local.