El grup de Nomenclàtor tanca mandat batejant l’escola Neptú com Caspolino

Política

El grup de treball de Nomenclàtor, tot i haver començat la feina tard i a mig mandat, s’ha revelat com un dels instruments del govern local de Gràcia que suscita més unanimitat i que ben segur perviurà en el pròxim mandat guanyi qui guanyi les pròximes eleccions. Per tancar etapa, el grup ha batejat amb el nom de Caspolino l’escola que s’està construint al carrer Neptú i ha canviat el nom del Mirador del Virolai.

Amb l’objectiu d’evitar una certa subhasta de noms, com ja ha passat amb l’escola Bailèn-L’Univers, el Districte va convocar la reunió amb caràcter extraordinari per tancar un acord polític i social entre la quinzena de representants del grup de treball. Després d’una pluja d’idees que va recollir algunes referències a la cultura popular de Gràcia, des dels geganters fins a imaginaris de la Festa Major, la proposta guanyadora -i votada per unanimitat- va ser Caspolino.

La proposta, posada sobre la taula per l’historiador Josep Maria Contel, serà un homenatge a les atraccions infantils que durant vuitanta anys i fins a l’any 2005 van estar obertes a la banda muntanya-nord de la plaça Gal·la Placídia i que ara és un solar on s’estan fent els fonaments de la nova seu del Col·legi d’Economistes.

L’última reunió del grup de treball de Nomenclàtor, celebrada el passat 3 de febrer, també va tenir com a segon element i no menys important el canvi de nom del Mirador del Virolai, que es dirà Mirador Joan Sales, d’acord amb una petició de la família de l’escriptor, que tenia relació amb aquesta zona limítrof amb el bosc del Park Güell i des de la qual es veu tota la ciutat. El grup tanca així un recorregut fructífer que en els últims mesos ha portat a batejar l’equipament del carrer Alzina 9 com a Espai Albert Musons i també la biblioteca de Penitents a l’avinguda de la Vall d’Hebron com a Maria Antonieta Cot Miralpeix.