Gal·la Placídia afronta la segona fase d’obres a l’estació i trasllada els serveis

Societat

La plaça Gal.la Placídia s’ha convertit en les últimes setmanes en l’espai de Gràcia que canviarà més la seva fesomia: a la desaparició des de l’any passat de la carpa del mercat provisional de la Llibertat i a la pacificació de la vorera lateral s’hi han afegit les obres d’ampliació de l’estació dels Ferrocarrils, que ja estan afrontant la segona fase de reforma interior mentre segueix el trasllat de serveis.

Uns operaris han muntat aquest setmana, a la banda de Travessera de Gràcia, el Punt Verd que havia desaparegut durant uns dies del paisatge de la plaça. Aquest és el símbol més visible ara mateix del gran canvi que està experimentant la plaça, que va estrenar a principis d’any uns jocs infantils que ara han quedat encerclats i incòmodes entre les obres.

Començant la casa per la teulada o per la base, el cas és que el departament de Territori de la Generalitat ja té a punt la segona fase de les obres de l’estació, que preveuen atacar la remodelació interna de l’estació i visualitzar externament l’erupció de tres ascensors, que ajudaran a canviar la imatge d’una de les estacions de Barcelona menys preparades per a discapacitats físics.

L’handicap d’aquestes reformes, que mantindran aixecada la plaça i remoguda l’estació fins a finals del 2011, és que no s’han pogut satisfer totes les necessitats que hi havia abans de la reforma i, a banda de l’espai de pic-nic que als migdies servia de punt de trobada de treballadors i estudiants, també s’ha perdut el pipi-can. Per contra, han crescut els jocs infantils, amb dues instal·lacions de goma a la part baixa de la plaça. Quan acabi la reforma interior i exterior, l’espai guanyarà llum i només quedarà pendent la solució que vol donar l’Ajuntament a les motos que ara envaeixen la rambleta de Via Augusta.