La tuneladora de la L9 entra a Gràcia i ja avança lentament cap a Muntanya

Societat

Lentament, molt lentament, que avanci poc però sempre. Així és com els tècnics del departament de Territori i Sostenibilitat estan treballant amb la tuneladora que fa pocs dies que ha entrat a Gràcia des de la plaça Sanllehy i s’ha començat a encaminar cap a l’estació ajornada de Muntanya. Aquesta setmana ja s’han vist equips avançats fent cates de comprovació del terreny a la Travessera de Dalt, a l’altura dels jardins Menéndez y Pelayo.

Malgrat el pessimisme de les entitats i dels veïns organitzats de la zona per la confirmació de l’ajornament de l’estació de Muntanya, els treballs de perforació de la tuneladora no s’aturen i ja han superat la plaça Sanllehy, on el pou del Guinardó està acabat. Els veïns, que aquest juliol van rebre la visita dels tècnics que van revisar un total de 135 edificis de la Travessera, han comprovat en les últimes setmanes que almenys dos equips de treballadors han perforat el terreny a l’alçada del carrer Escorial i que aquesta setmana estaven ubicats davant de l’antiga clínica Quirón, banda mar, i davant dels jardinets de Menéndez y Pelayo, banda muntanya. En aquest últim punt hi hauria d’anar l’estació Muntanya.

La tuneladora, per la seva banda, s’ha anat endinsant dels 20 metres de profunditat fins als 85 i està avançant molt a poc a poc per superar un terreny de pissarres molt dur que requereix, segons fonts del departament de Territori, un manteniment constant de la màquina. “No pot estar dos dies seguits aturada”, apunten. Aquestes mateixes fonts no s’atreveixen encara, però, a donar una data d’arribada de la tuneladora a la plaça Lesseps, on s’hi ha d’obrir el gran vestíbul intercanviador de la L3 i la L9. I més tenint en compte que la crisi pot obligar a ralentitzar, però no aturar, les obres.