Els Lluïsos de Gràcia projecten un pavelló soterrat a la plaça del Nord

Esports

El possible ascens dels Lluïsos a l’EBA ha provocat que la junta de l’històrica entitat mantingui converses amb el Districte i la Federació Catalana de Bàsquet per trobar una pista que reuneixi les condicions necessàries per poder jugar en aquesta competició. L’objectiu a llarg termini és construir un pavelló soterrat a la mateixa plaça del Nord o als jardins Mestre Balcells.

La directiva dels Lluïsos es va reunir dimecres amb el conseller de comerç i esport, Josep Anton Vinyals, i el cap de Serveis Personals, Josep Maria Raya, per trobar una pavelló que compleixi el reglament com a solució a curt termini en el cas que l’equip acabi jugant a la tercera divisió del básquet estatal la propera temporada. Tanmateix, l’excel.lent temporada que està realitzant el principal equip de básquet de la Vila en el seu debut a la Copa Catalunya ha empès l’entitat a reclamar un pavelló que resolgui el greu déficit d’instal.lacions esportives a Gràcia. Els seu objectiu és fer un pavelló soterrat, com ha fet l’Esportiu Claró, a la plaça del Nord o als jardins Mestre Balcells. El president dels Lluïsos, Oriol Hosta, reconeix que “tècnicament és viable, però econòmicament és complicat amb la crisi actual”. El president de la secció de bàsquet, Josep Morris, explica que “el Districte diu que s’ha d’estudiar, que de forma immediata no es pot fer” i deixa clar que “fins després de les eleccions municipals no es prendrà una decisió”. Morris afirma que “ara tenim més força per demanar un pavelló perquè seria una llàstima que l’únic equip de Gràcia que juga a l’EBA ho hagués de fer en un altre barri, és com si l’Europa jugués a Sants”.

Amb divuit equips, una escola de básquet que no para de crèixer amb nens que es queden fora i un pavelló que s’ha quedat petit per acollir una afició cada cop més nombrosa, els Lluïsos afronten el partit més complicat: trobar un destí prop de casa