Gràcia Decideix supera la mitjana de Barcelona i Catalunya

Política

Per només unes dècimes Sarrià-Sant Gervasi (29,95%) ha desbancat Gràcia (29,48%) del primer lloc pel que fa a la participació en la consulta sobre la independència de Catalunya a Barcelona. Un de cada tres graciencs van passar per les urnes durant les jornades de vot anticipat i també el passat diumenge. Gràcia Decideix qualifica el percentatge d’“impresionant” perquè en unes eleccions oficials la participació ronda el 50% i alguns partits promovien l’abstenció activa.

Un total de 26.046 graciencs han votat en la consulta sobre la independència a Gràcia sobre un cens de 88.357 persones majors de 18 anys. Un percentatge que situa la Vila per sobre de la mitjana de Barcelona (21,3%) i de Catalunya (20,5%) i l’equipara als resultats obtinguts a comarques com Osona o el Ripollès, on es van registrar els índexs de participació més elevats.

La plataforma Gràcia Decideix temia que l’èxit de la jornada de vot anticipat de fa unes setmanes, quan es van recollir més de 13.000 vots, desdibuixés el dia oficial de la consulta, però des de bon matí el degoteig de votants va ser constant. Les cues que es van formar a les meses habilitades al Passeig de Sant Joan, al camp de l’Europa o la Plaça Revolució aixó ho remarcaven. També als col·legis de Camp d’en Grassot, on més de dos mil graciencs van voler dir la seva després que no s’instal·lés cap taula les setmanes prèvies. Finalment, 9.505 persones van votar el mateix 10-A decantant-se majoritàriament pel sí. De fet, els resultats globals situen els partidaris de la independència en un 90,01% (24.435) i els contraris, en un 8,30% (2.253). Les paperetes en blanc (460) i les nul.les (19) van ser testimonials. Àlex López, membre de Gràcia Decideix considera que es tracta d’uns resultats “espectaculars que no es circumscriuen només a la part històrica perquè la participació a Gràcia Nova o al Coll i Vallcarca també va ser molt alta”.