El Districte treu el paviment del bosc del Park Güell i tanca el carrer Portell

Societat

El nyap que el Districte va executar durant el passat mandat, posant ciment al camí del bosc del Park Güell que enllaça el mirador del Virolai-Joan Sales amb el carrer Portell per donar sortida d’emergència als vehicles de les obres i després per dotar d’un pla de mobilitat la zona, on hi ha l’escola bressol El Gat Negre, ha estat reparat en els últims dies. Els senderistes tornen a tenir el protagonisme. Ni rastre de ciment a les corves del camí que salva el desnivell entre el mirador i el carrer Portell, unes baranes noves de fusta que tornen a donar aire de zona boscosa a aquesta banda més veïnal del Park Güell i els arbres alleugerits del nul trànsit de camions i cotxes que es va instal·lar l’any passat i que va provocar la caiguda i mort d’alguns exemplars. Aquesta és la imatge que dóna, i que faltava que donés, la reforma de Portell i Camí de Can Mora, que ha suposat principalment l’obertura al trànsit de l’estretíssim carrer Portell i l’arranjament i peatonalització urbana de l’antic camí de sorra de Can Mora. Tal com ha comprovat aquest setmanari, una tanca amb una cadena de ferro i tres grans rocs impedeixen ara accedir als vehicles i els canvis que es van executar al camí de bosc fins al Virolai des de Portell, que de fet enllaça la part inferior de Portell amb la part superior del Camí de Can Mora. El pla de mobilitat previst perquè els pares i mares descotxessin els fills a l’escola bressol s’ha adequat amb uns cartells a l’escola que avisen que l’entrada al centre només es fa pel Camí de Can Mora i, en conseqüència, els cotxes no han de fer volta pel cami de bosc. Els veïns, en tot cas, encara estan atents a la segona fase no aprovada de la reforma de Portell, que preveia una rotonda al bosc.