El canvi de plaques de Secretari Coloma i Príncep d’Astúries es farà el 17 i el 24 de març

Política

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha signat el decret de canvi de nom dels carrers Secretari Coloma i Príncep d’Astúries, que recuperaran els noms històrics anteriors de Pau Alsina i de Riera de Cassoles, i les noves plaques que culminaran el rebateig es col·locaran, respectivament, el 17 i el 24 de març. Així ho ha informat aquesta setmana en el marc del grup de treball de nomenclàtor de Gràcia la consellera Àngels Tomàs.

En una sessió iniciada dimecres amb certa polèmica per la presència de dues membres de la plataforma Príncep d’Astúries Veïns i Comerciants, que van criticar la “imposició” del canvi a ulls dels veïns i que van rebre com a explicació que la tramitació està tancada, Tomàs va explicar que, si la realització de les plaques no s’endarrereix, aquestes seran les dates per al canvi visual de nom de dos processos que han anat en paral·lel amb metodologia diferent. En el cas de Pau Alsina es va fer una consulta als veïns amb un 65% de suport al canvi i en el cas de Riera de Cassoles va ser una plataforma d’entitats i partits que van rebre el suport de 5.310 signatures i el placet de la majoria política dels districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. EL canvi de Príncep d’Astúries, a més, coincidirà amb la finalització de les obres de reforma de l’avinguda.

El grup de treball de nomenclàtor de Gràcia també va validar, a manca d’una única consulta pendent a l’AV Park Güell-Sanllehy-La Salut que el nou mirador que s’ha obert a l’entrada del Park Güell per Baixada de la Glòria-Coll del Portell honori la figura de l’activista feminista Consol Casals, molt vinculada també a col·lectius independentistes de Gràcia com el Casal Poca Broma (embrió de La Torna).