Nou front antirebateig de Príncep d’Astúries

Societat

La plataforma Príncep d’Astúries Veïns i Comerciants, centrada en els últims quatre anys en la reivindicació d’una reforma de l’avinguda que ja està a punt d’acabar -i de la qual estan contents-, està en procés de creació d’un nou espai de debat anomenat provisionalment Plataforma de Veïns i Comerciants Canvi de Nom Príncep d’Astúries. La base del nou espai de debat és la visió contrària a l’aprovació del rebateig del carrer per Riera de Cassoles, sobretot per la indignació que ha causat entre el veïnat el fet de no ser consultats per l’Ajuntament o de rebutjar les al·legacions i la cinquantena de cartes presentades perquè s’havien entrat a registre abans del termini oficial previst en el procés participatiu.

La nova entitat, de fet, s’ha propulsat després de l’assistència el dimecres de la setmana passada de dues portaveus al grup de treball de nomenclàtor de Gràcia, on van argumentar la seva queixa i van ser instats a protestar organitzadament si així ho creien convenient.

En una primera reunió celebrada aquesta dimarts, els veïns organitzats van analitzar el procés gairebé dat i beneït de canvi, ja amb el canvi signat per l’alcaldessa i anunciada la data del 24 de març per a la festa del canvi de plaques, i les possibilitats de revertir-lo. La plataforma decidirà en les pròximes setmanes la seva assistència o no al canvi de plaques i el to de les seves pròximes accions.