L’Almeria Teatre aposta pel petit format amb el Festival Micròmetre

Cultura

El festival de microteatre impulsat el 2017 per Laguàrdia Produccions a Can Ratés, Santa Susanna, amb l’objectiu de dignificar el petit format, desembarca aquest mes a la Vila i ho fa gràcies a un acord amb l’Almeria Teatre. Sota el nom de Micròmetre Tour, la sala de Sant Lluís incorpora a la seva cartellera a partir d’aquesta setmana una proposta que opta pel format curt. Fins ara, Gràcia tenia dos punts clau pel que fa al microteatre: el Píndoles -nascut el 2015 com el primer festival de microteatre fora del teatre i que des de l’any passat té Lluïsos com a única seu- i Microteatre Barcelona. 

Micròmetre arriba com a festival consolidat -després de la segona edició- i amb expectatives per seguir defensant el génere. “En d’altres disciplines com la literatura o el cinema, les versions curtes han aconseguit reconeixement, però amb el microteatre això encara no passa”, explica Joan Gallart, responsable de LaGuàrdia, qui confessa que la qualitat de les obres és l’obsessió del festival, així com “dignificar” el microteatre. Si l’any passat el teatre Gaudí va ser el primer en acollir la proposta del Micròmetre, enguany és l’Almeria, després de la visita al festival de Víctor Álvaro amb una de les seves obres. Així, del 7 al 31 de març, de dijous a diumenge, l’Almeria  proposa un itinerari per la sala per veure quatre peces de petit format, que també serviran per conéixer de més aprop l’espai gracienc. “Hem fet una selecció de quatre dels 18 espectacles que es van veure el passat setembre al festival i que resulten molt variats”, assegura Gallart. Les obres són Moleskine, de Jordi Cervera i Violant Llopis; Café Hippodrome, escrit i dirigit per Rosa Molina; Bennu, creat per Ana Sanahuja, qui també fa d’intèrpret; i El primero, un text de Bárbara Becker dirigit per Dani Amor. 

Després del tour, la sessió s’acaba amb una copa de cava amb actors i personal del teatre. “És una obra convencional marxes a casa però ens agrada fer aquesta trobada distesa, també ho fem l’última jornada del festival, i ho hem volgut reproduir també a l’Almeria. 

En principi, i esperant que aquesta proposta de la sala gracienca -que decideix per primer cop apostar pel microteatre- i la productora LaGuàrdia es guanyi el públic, l’Almeria repetirà l’experiència l’any vinent amb noves peces sorgides de la tercera edició del Micròmetre.