Beltry: “Hem retornat la confiança del club amb un ascens”

Esports

Àlex Beltry (Premià de Mar, 1993) és el mànager, entrenador i capità de l’equip d’eSports de l’Europa, que en el primer any de la seva creació ha aconseguit l’ascens a la Quarta Divisió.

Què són els eSports?
És una competició dins d’un espai virtual a jocs que tinguin relació amb els esports o bé amb els valors que representa l’esport. En el nostre cas és el Fifa, però també n’hi ha de bàsquet o fins i tot el Call of Duty. Juguem onze jugadors, cadascú en controla un, com el món real però passat a la pantalla.

Com va néixer l’equip de l’Europa eSports?
Tenia experiència en aquest tipus d’equip al Sant Andreu i al Llagostera, però vaig conèixer la Sònia, una noia que feia fotos per l’Europa que em va parlar del club i de la seva gent i vaig decidir fer-los una proposta per crear la secció.

Primer any de creació de l’Europa i ascens a la butxaca.
Té un mèrit increïble, vam començar a Regional on hi ha 32 grups, cada un de 14 o 15 equips, en total més de 400 equips, 128 juguen un playoff on qualsevol errada t’elimina, i només 10 aconsegueixen l’ascens. Després de cinc rondes, nosaltres hem estat un d’ells.

Hi ha talent i hores d’entrenament darrere?
Doncs sí, aquesta temporada hem entrenat tres o quatre dies per setmana, de dilluns a dimecres o dijous, de 22:15h a 23:45h. Ara, amb l’ascens, la idea és tenir més professionalitat, entrenar de diumenge a dijous des de les 22h fins a la mitjanit. És important crear mecanismes dins l’equip, jugades assajades…i això només s’aconsegueix entrenant, i també serveix per millorar el teu jugador.

Com ha estat la vostra relació amb el club?
Molt bona, com a responsable estic molt content. Nosaltres no demanem diners, simplement notar el suport del club i la seva confiança i ho estan fent. Ens han tractat sempre com un equip més, amb confiança cega, malgrat deixar-nos el nom del club a les nostres mans. El president sempre ens segueix i em felicita personalment després dels partits.

Us coneixeu entre els components de l’equip?
Ens vam conèixer al Nou Sardenya el dia del partit contra el Sant Andreu. El club ens va convidar i vam passar una bona estona.

Un cop acabada la temporada, arriba el mercat de fitxatges?
Exactament, els jugadors no tenen clàusules i un cop acabada la temporada poden marxar. Ara estem provant a gent nova en entrenaments per mirar d’incorporar nous jugadors en les posicions que ens hem quedat més coixos.

Quin és l’objectiu per la temporada vinent?
No pot ser cap altre que la permanència, consolidar-nos a la Quarta Divisió. Ara començarem ja en una categoria semiprofessional, aconseguir l’ascens en la primera temporada no ho havia aconseguit pràcticament ningú, i ara ens veurem les cares amb el Còrdova o el Granada.

I si mirem una mica més enllà?
La meva intenció és seguir la feina feta, gaudir de la confiança que m’estan donant i portar l’Europa el més amunt possible.