El bloc de Tagamanent on van fer fora els veïns engega la promoció amb pisos a 600.000 euros

Societat

Dos anys després de culminar una compra que va significar l’inici d’un procés d’expulsió, un per un, de tots els veïns del bloc, la immobiliària Capital Agrupado ja ha posat en marxa la promoció de l’edifici del carrer Tagamanent 5, a tocar de la plaça del Raspall, a uns preus que en alguns casos freguen els 600.000 euros.

El cas de Tagamanent 5 (vegeu L’Independent 701) va sorprendre el veïnat perquè, després de la transacció entre l’antic i el nou propietari, aquest últim va aconseguir fer fora tots els veïns, excepte una dona, la qual va assegurar que, malgrat les obres estructurals que des de l’any passat van començar a l’edifici, no tenia voluntat de marxar. Els antics inquilins, que van denunciar en el seu moment un cas de gentrificació “de manual”, van denunciar que Capital Agrupado havia deixat de renovar els contractes de lloguer o havia ofert indemnitzacions perquè abandonessin casa seva. Un per un, també finalment l’última veïna, van acabar marxant.

Des de fa un mes i mig la promoció es troba en plena fase de venda, amb ofertes de 600.000 euros per tres habitacions en 71 metres quadrats, encara que hi ha preus més baixos. Tagamanent 5 fa augmentar, en qualsevol cas, l’oferta de luxe a l’entorn de la plaça del Raspall, al cor del barri gitano, i molt a prop d’altres promocions de luxe com la de Can Dimoni, en aquest cas amb pisos a dos milions d’euros.