A Contracorriente compra l'edifici dels Verdi

 

La distribuïdora i productora de cinema A Contracorriente Films ha comprat l'immoble en el qual es troben els cinemes Verdi de Barcelona, ​​a través del cofinançament de l'Institut Català de Finances (ICF) i Triodos, després que el 2015 ja aconseguís esdevenir el soci majoritari en la crisi que va posar en perill la continuïtat dels cinemes i que va avançar l'Independent en exclusiva. En un comunicat l'ICF ha indicat que aquesta operació "garanteix la continuïtat de la sala", a més de la modernització i renovació de les instal·lacions, que fins al moment estaven gestionades en règim de lloguer per la companyia.

El fundador i conseller delegat d'A Contracorriente Films, Adolfo Blanco, ha sostingut que la compra "dona estabilitat al projecte cinematogràfic i cultural" dels cinemes Verdi i permetrà planificar actuacions de millora a llarg termini.

"A més de continuar promovent la projecció de pel·lícules independents en versió original, la compra ens permet adequar les instal·lacions per adaptar-les millor a les necessitats dels clients", ha valorat Blanco.

L'operació s'emmarca en l'acord de col·laboració entre l'ICF i Triodos per impulsar projectes socials, culturals i mediambientals que "generin valor afegit i tinguin un impacte social positiu en la societat". Aquest acord permetrà que ICF i Triodos cofinancïin projectes per un import d'entre 500.000 fins 20 milions d'euros per un període de fins a 15 anys.