L’Univers i Teixidores concentren de nou el dèficit de places de P3, que creix ara als barris del nord

Societat

La dura batalla per aconseguir una plaça de P3 en escola pública a Gràcia ja té resultats provisionals que confirmen la tendència de l’any passat al nucli històric i un cert creixement del dèficit en els barris del nord del districte. Sense variacions en l’oferta, aquest cop de nou hi havia 599 places totals i les sol·licituds s’han enfilat fins a les 624, una xifra lleugerament superior a la del 2018-2019, quan se’n van registrar 612.

En el document provisional que les associacions de mares i pares han anat confeccionant aquests dies, hi ha elements poc sorprenents com l’alta demanda encara de centres com L’Univers del carrer Bailèn, que ha tingut 75 sol·licituds sobre les 49 places de què disposa (l’any passat en va tenir 73 i n’havia arribat a tenir 130 en primera opció l’any 2016), o la confirmació també de la capacitat d’atracció de Teixidores de Gràcia, que enguany arrencarà el seu tercer curs als moduls d’Encarnació ja sabent que la seva ubicació definitiva serà a l’Hospital Evangèlic del carrer Camèlies (vegeu L’Independent número 753); la nova escola ha registrat 77 sol·licituds sobre 50 places (l’any passat en va tenir 86).

Sacsejada al nord. Més sorprenents són alguns moviments en la demanda de P3 als barris del nord (Vallcarca, el Coll i la Salut), on ha repuntat el nombre de sol·licituds al Baldiri Reixac del Park Güell o al Josep Maria de Sagarra de l’avinguda Vallcarca (25 places i 40 o més de quaranta peticions en primera opció) o la confirmació de la Farigola també per sobre de la oferta (28 peticions, com l’any passat, sobre 25 ofertes).

Menció a banda mereix el Rius i Taulet, que creix de 28 a 34 gràcies al canvi de dinàmica introduït per la nova direcció i l’AMPA però que encara és lluny de completar les seves 50 places. El Pare Poveda, al seu torn, segueix baixant amb 16 peticions per completar el’únic grup de 25 que ofereix, i tot apunta que si segueix així la segona línia ja no es recuperarà en favor de la posada en marxa en el seu recinte de l’Institut Vallcarca, mentre aquest últim no tingui el nou edifici acabat fins al 2022-2023.