Nova programació a l’Aula del Bosc Turull

Societat

L’Aula Ambiental del Bosc Turull ja ha començat la programació de primavera amb un conjunt d’activitats de diferents formats i temàtiques. Dins de l’àmbit de formació, al juny tindrà lloc el curs de Bioconstrucció, a càrrec de Mario Roriz, especialista d’Earthship Biotecture Portugal i Joan Colin, d’Arts amb Caliu i Permacultura Barcelona. I per celebrar el dia Mundial de l’Arbre (28 de juny) proposen una sessió pràctica per fomentar l’expressió artística i l’experimentació creativa mitjançant la pintura i el dibuix. L’Aula també participarà a la 7a edició del Fem Mercat de Vallcarca dissabte 15 de juny.

Com a resultat de l’interès rebut en el curs de formació en educació i interpretació ambiental inclusiva realitzat la passada tardor, el passat dia 27 d’abril es va realitzar una sessió pràctica d’educació ambiental inclusiva a l’Aula Ambiental del Bosc Turull, que ja ha estrenat la programació de primavera. Dins d’aquest cartell, el cap de setmana del 4 i 5 de maig van col.laborar a la desena edició de la Biobliz19, una jornada naturalista de participació ciutadana per descobrir la fauna i flora en l’entorn urbà.

Durant aquest mes de maig l’espai també ofereix el ja clàssic taller de cuina (22 de maig), per aprendre i posar en pràctica receptes amb aliments típics d’aquesta temporada. També hi haurà portes obertes als horts urbans de Turull, horts de la ciutat que permeten a moltes persones relacionar-se amb la natura, establir vincles amb la terra i alimentar-se amb productes saludables i ecològics que elles mateixes cultiven.

Per celebrar el dia Mundial de l’Arbre (el 26 de maig) proposen fomentar l’expressió artística i l’experimentació creativa mitjançant la pintura i el dibuix, basant-se en l’arbre com a element natural.

Al juny realitzaran dues activitats sobre dos animals voladors: una sessió per aprendre com atraure papallones a l’espai verd; i la nit dels ratpenats, per conèixer millor aquests petits mamífers, totes dues a càrrec de la Fundació World Nature.

També hi seran presents al debat posterior a la projecció del documental Straws, que organitza la Primavera Verda del Coll (17 de maig). I, per aquelles persones que volen entendre millor les seves factures de consum energètic, oferiran el taller Desmuntat les factures de gas i electricitat, per saber-les interpretar i poder estalviar. I el 2 de juny, jornada col.laborativa de manteniment del Bosc Turull, on es donaran a conèixer quines espècies invasores l’afecten i com extreure-les.