La pastisseria Carrió de Bailèn, millor coca de crema 2019

La pastisseria Carrió del carrer Bailèn 216, amb 36 anys de tradició al Camp d’en Grassot, ha estat la guanyadora aquest dimecres del premi a la millor coca de Sant Joan 2019 en la categoria de crema i pinyons, un dels tres guardons del concurs que impulsa a més a més una iniciativa nascuda al barri, Sr y Sra Cake. “El concurs és nou d’aquest any i amb la meva germana Anna ens vam animar a apuntar-nos-hi”, explica exultant Oriol Carrió, manager de la pastisseria i expresident també de l’associació de comerciants de Bailèn.
El jurat ha triat la coca de crema i pinyons de la pastisseria Carrió, justament en la categoria més participada (les altres dues eren la tradicional de fruites confitades i pinyons i la creativa) amb unes bases que posaven en valor el sabor, la pasta (color, sabor, esponjositat, mastegabilitat), l‘aspecte exterior (distribució de la crema, els pinyons i el sucre; color), la qualitat de la crema (sabor i textura), la cocció interior la i cocció exterior. “Vam apostar per la qualitat en la matèria prima i en lloc de la canyella i la llimona hi vam posar vainilla, i per sobre vam combinar pinyons, ametlles, avellanes i un sucre de bolado”, explica l’Oriol. “Buscàvem una sensació de cruixent”, conclou el pastisser, que alhora defensa que la proposta redueix “un 50% dels sucres habituals, sent més suau però gustosa”. L’anunci del premi, que s’ha fet aquest dimecres a l’Antiga Fàbrica Damm, s’ha acompanyat ja aquesta setmana d’anuncis a l’aparador i de les felicitacions dels veïns. L’any que ve Carrió formarà part del jurat.