Veïns del passatge Isabel denuncien una probable obra il·legal en espai verd protegit

Societat

Quinze anys després de la remor veïnal que es va aixecar al passatge Isabel davant la pretensió municipal de reformar el carreró i connectar-lo amb el carrer Becquer (finalment només es va arranjar amb rampes la connexió amb els jardins de Maria Baldó-), la vida al passatge es torna de nou inquieta: només hi ha cinc finques al passatge amb jardí al davant, però n’hi ha una, la del número 10, que està cimentant el jardí per aixecar-hi una construcció. “És una zona verda protegida, qualificada de jardí privat, i només s’hi pot fer manteniment del que hi ha”, adverteixen els veïns. Es dóna el cas que aquests moviments coincideixen amb l’arranjament de la façana catalogada del número 10, que sí que té permís municipal i autorització de Patrimoni.

Les obres que han començat fa una setmana al jardí del número 8, com es pot veure a la imatge, ja han cimentat i entubat l’espai que fins ara era un jardí. Les queixes han arribat per partida doble: d’una banda, els veïns, que han entrat una instància al Districte perquè actuï i aturi les obres; d’una altra, l’activa comunitat educativa de la zona, la de l’escola La Farigola, que han observat amb inquietud les obres, l’entrada de desenes de sacs de ciment i els treballs que també ha constatat aquest dijous aquest setmanari a peu d’obra. “Som diversos els veïns als quals ens preocupa que de cop aparegui un edifici nou i destrueixi el ja malmès paisatge urbà del barri”, ha sentenciat un membre de la comunitat educativa en un correu electrònic adreçat a la redacció de L’Independent.

Fonts municipals consultades han admès, a la vista de les fotografies mostrades, que la inquietud dels veïns té prou base perquè els serveis tècnics del Districte hi vagin de manera immediata a fer una inspecció.