El PSC posarà com a prioritari recuperar el govern de Gràcia si tanca el pacte amb BEC

Política

Aquest dimecres s’ha tancat el mandat 2015-2019 a Gràcia amb la incertesa del tipus de pacte que en principi BCN En Comú i PSC aspiren a concretar aquest dissabte a Barcelona, amb les conseqüències que això tindrà en la constitució del Districte al juliol i amb l’adéu explícit de set dels 17 consellers (Marta Duñach i Clara Furriols de BCN En Comú, Berta Clemente i Esteve Suñé del PDeCAT, Roser Vime i Maria Antònia Arnau de la CUP, i Miguel Raposo del PP), a més del president Gerard Ardanuy.

L’anomenat ple de la llagrimeta, pel to dels discursos, amb l’únic punt d’aprovació de l’acta anterior, ha tingut com a discordança la protesta de la plataforma Proeducació Pública i de Proximitat, que ha fet sortir els representants polítics de l’emoció dient-los que “el mandat s’acaba però el calendari de preinscripció també” i ha demanat una reunió amb qui estigui al comandament dimarts que ve.

A partir de la setmana que ve, doncs, arrencarà la negociació que més ateny els districtes, la de la definició dels regidors executius, i el PSC de Gràcia ha estat el primer a apuntar preferència. “Per nosaltres és prioritari governar Gràcia”, ha apuntat el portaveu del grup socialista, Alberto Lacasta. El PSC, de fet, ha estat el partit que més anys ha governat Gràcia des de 1979 amb Mercè Sala, Xavier Valls, Cesca Masgoret, Teresa Sandoval, Ferran Mascarell i Guillem Espriu. Ara la llista es pot veure ampliada amb Rosa Alarcón o Laia Bonet.

Gràcia En Comú aspira a retenir la regidoria fins i tot repetint amb Eloi Badia, si bé el fins ara regidor està cridat a reforçar el primer cercle d’Ada Colau. Més “complicat” ho veu el nou regidor republicà, Max Zañartu, encara que falti el veredicte de les bases dels comuns a favor d’un pacte PSC-BEC. Fonts de Valls-C’s asseguren en tot cas que tenen a punt tres vots decisius.

Quatre anys amb canvis de cares. Del primer a l’últim ple han canviat 6 representants: el regidor inicial era Raimundo Viejo, i Eloi Badia el va substituir al novembre; a BCN En Comú Eduard Balsebre va cedir el lloc a Judith Calàbria; al PDeCAT (dit CiU), Jordi Daura va donar pas a Joan Amell, absent a l’últim ple; a la CUP, Roser Vime s’ha estrenat ara en lloc de Quim Serra; i a C’s Jordi Bea va substituir Luis Calonge.