Festa Major: Blackcelona en un dia i el Festigàbal segueix a la Sedeta

Societat

Tots els escenaris de la Festa Major 2019 ja estan quedant definits, amb la programació oficial molt estabilitzada i el dubte de les festes alternatives de plaça del Nord possiblement a Dones del 36. Per això la dinàmica és de retocs fins: si la setmana passada l’Error Fest anunciava l’ampliació a dos dies, aquesta el Blackcelona -que es fa al mateix espai de la plaça Rovira- assumeix que concentrarà l’oferta en migdia i nit del dissabte de festes.

El Districte també ha tancat la negociació col·lateral amb l’Heliogàbal, i el Festigàbal sumarà ja una cinquena edició en el seu emplaçament de la plaça de la Sedeta, i comença a deixar en el record les vuit edicions que anys enrere (2006-2014, excepte 2011) va desplegar precisament a la plaça Rovira on ara es fa l’Error Fest i el Blackcelona. AMPLIACIÓ: Els primers grups confirmats del Festigàbal 2019 són Mourn i Joan Colomo, segons han apuntat fonts de l'organització.

El Blackcelona sí que ha avançat a aquest setmanari que el cartell de Festa Major 2019 estarà format per The Crabtones en horari de migdia i fent versions de Beatles i Stones passades pel sedàs soul i funk. Al vespre l’afrobeat psicodèlic dels Mampön, hereus de l’escola Fela Kuti, obriran tanda i la tancaran els barcelonins The Sick Boys, un sextet que desplegarà els seus pals de rock’n’roll, rythm and blues i swing.