Experimentem amb l’Art entra als instituts amb el projecte Creadors en residència

Cultura

Experimentem amb l’Art s’ha estrenat enguany com a equip de mediació en la desena edició del projecte Creadors en residència, un programa impulsat des del 2009 per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. Durant tot aquest curs, un grup d’alumnes de 4t d’ESO i docents de l’Institut Príncep de Girona, conjuntament amb l’artista Fito Conesa i EART, han elaborat un treball audiovisual, Soroll de màquina estèril, que s’estrenarà dijous 27 de juny a les 12 h als cinemes Texas.

Generar climes de confiança i escolta, explorar formats de reflexió col·lectiva, acollir el consens i la discrepància, posar en joc sabers i capacitats, repensar i sacsejar espais educatius com l’aula i la cantina, desplegar maneres de fer articulant el jo amb el nosaltres, sortir de les zones de confort, gestionar la incertesa i posar en valor imprevistos, estranyeses, desconcerts i errors en els processos d’aprenentatge, són algunes de les accions, segons expliquen des de l’entitat cultural gracienca, que s’han generat durant la residència de Fito Conesa a l’Institut Príncep de Girona -que canviarà el nom pel de Teresa Pàmies fruït del procés participatiu al centre.

Les presentacions públiques de les residències actuals formen part del programa d’activitats paral·leles d’Aquí hem trobat un espai per pensar, una exposició dels 10 anys de Creadors en Residència als instituts de Barcelona que reuneix els projectes realitzats al llarg de les nou edicions anteriors, i que es pot visitar al Centre d’Art Contemporani de Barcelona-Fabra i Coats fins al 30 de juny.

Fito Conesa és artista i programador. Llicenciat en Belles Arts per la UB els seus treballs han estat exposats en diferents museus i festivals com Oslo Screen Festival 2010, Barcelona Loop Fair 2009-2012, Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

La tasca dels mediadors. Experimentem amb l’Art, com a entitat mediadora del projecte de l’artista Fito Conesa a l’IES Príncep de Girona, proposa un assaig d’avaluació qualitatitiva i continuada de tot el procés d’aprenentatge. Han realitzat un bloc i un canal de Youtube entre l’alumnat, docents, artista i EART.