La pavimentació de la plaça Comín i del túnel de Camèlies centren les obres viàries d’estiu

Societat

Després d’un mandat amb fortes afectacions viàries tant a Travessera de Dalt com a Príncep d’Astúries/Riera de Cassoles, aquest estiu Gràcia registrarà unes afectacions viàries de cert perfil baix amb la repavimentació de la plaça Alfons Comín i del túnel que passa per sota del carrer Camèlies i que uneix la Travessera de Dalt amb la Ronda del Guinardó. Aquestes són les dues principals obres de la clàssica llarga llista que l’Ajuntament fa pública pels volts de Sant Joan i que aquesta setmana ja s’ha anunciat. Tots dos casos, allunyats geogràficament, coincidiran gairebé en el temps: el túnel de Camèlies s’asfaltarà entre el 3 i l’11 d’agost i la plaça Comín en tindrà prou amb els dies 10 i 11 d’agost.

Per la seva centralitat i impacte en el nucli històric, el que més es notarà -o ja s’està notant aquest juny a la part baixa del carrer Gran- és el reforç de la xarxa de canalització d’aigües que aquesta setmana ja ha arribat a l’altura del carrer Goya i seguirà fins a Travessera fins a mitjans de juliol. Un altre ramal d’infraestructura d’aigües, el que ve des de Gal·la Placídia per Travessera i supera els carrers Vic i Sant Gabriel també s’aixecarà fins al 31 de juliol.

D’altra banda, l’obra no viària però que sí que afectarà la mobilitat serà el canvi d’escales mecàniques del metro de Vallcarca a l’entrada de República Argentina. Amb els rètols d’avís ja posats i les primeres queixes veïnals pels quatre mesos d’afectació previstos, l’Ajuntament ha detallat que el 13 i 14 de juliol es farà la retirada de les escales mecàniques actuals i el 23, 24 i 25 de juliol es posaran les noves. La dimensió dels treballs, uns 80 esglaons, obligarà a activar la jornada laboral en cap de setmana, de 8 a 20 hores els dissabtes i de 9 a 22 hores els diumenges.

L’àrea de gossos de Comín ja està en marxa. L’espai per a gossos de la banda sud de la plaça Comín s’ha activat com a gran àrea del districte per a animals domèstics, deixant enrere el debat que durant anys l’havia situat a la banda sud de Lesseps o al carrer Farigola de Vallcarca. Hi ha altres espais regulats a Esteve Terrades, Poble Romaní o Travessera de Gràcia.