La Milla del Camp d’en Grassot arriba a la desena edició

Esports

Entremig de les festes del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, el Claror Sardenya organitza per desè any la cursa per a totes les edats que se celebra dissabte a partir de 2/4 de 10 del matí.

La cursa està dividida en sis categories en funció de l’any de naixement dels participants, i la distància a recórrer va en funció de la categoria. Les dues categories més petites són les que componen els nens i nenes nascuts entre 2017-2019 i 2014-2016. Per a aquests participants hi ha preparada una cursa de 100 metres, que començarà a l’encreuament entre els carrers Indústria i Nàpols, i s’acabarà al carrer Grassot. En la categoria de més petits, els participants hauran de córrer acompanyats obligatòriament dels pares, mentre que a la segona categoria, aquest acompanyament és opcional

La següent categoria la compondran els nascuts entre 2011 i 2013, i aquests faran una cursa de 430 metres, començarà també a l’encreuament d’entre Indústria i Nàpols, baixarà aquest carrer, continuarà pel carrer Còrsega, pujarà per Roger de Flor i acabarà al carrer Grassot.

A partir de les 10 començarà la quarta categoria de la cursa, la dels participants nascuts entre 2007 i 2010. El recorregut d’aquesta categoria començarà al carrer Roger de Flor, cantonada amb Indústria, seguirà per aquest carrer fins al carrer Sicília, baixarà un carrer fins a Còrsega i seguirà per aquest camí fins a tornar al punt de sortida i acabar al carrer Grassot, en total seran 804 metres.

Les dues últimes categories seran les que correran oficialment la distància de la milla, 1.069 metres, i per fer-ho faran el recorregut explicat en la categoria anterior, però donaran dues voltes. Aquestes dues últimes categories estan formades pels nascuts entre 2003 i 2006, i pels nascuts abans del 2003.

La inscripció a la cursa ha estat gratuïta per a tots els participants, i a més inclou una samarreta de regal. La recollida de dorsals es farà el divendres, el dia abans de la cursa, al Claror Sardenya, des de les quatre de la tarda, i fins a les nou de la nit. Els corredors que competeixen en les categories fins a 804 metres, rebran una medalla commemorativa només per participar, i en el cas dels més grans, els premiats seran els tres primers classificats.

Aquesta cursa no és l’única que organitza la Fundació Claror, que des de 1985 també és responsable de la Milla de la Sagrada Família, que se celebra als voltants del mes de maig, i que és considerada pels especialistes de la modalitat com la millor Milla urbana d’Espanya.