El festival Mira aterra a Gràcia amb dos projectes audiovisuals al Lliure

Cultura

El festival d’arts digitals que se celebra a Barcelona des del 2011 aterra enguany a Gràcia amb dos espectacles que tindran lloc al teatre Lliure. Enfocat en les noves tendències de la cultura digital i la tecnologia, el Mira pretén expandir-se a nous espais programant els espectacles en diferents formats escènics. Així, la sala de teatre gracienca acollirà el 6 de novembre dos projectes audiovisuals inèdits: la performance de l’artista, coreògraf i compositor Colin Self, que presentarà el seu darrer treball Siblings, acompanyat d’un trio de cordes i de vuit intèrprets; i Sacred Horror in design del compositor i artista iranià Sote, un espectacle audiovisual en col·laboració amb Tarik Barri, Arash Boloure i Behrouz Pashaei que barreja instrumentació persa acústica amb electrònica contemporànea i visuals generats en directe.

L’àlbum Siblings, que marca la culminació de Elation, és -segons els programadors del festival- una “òpera transfeminista” de sis parts sobre la transfiguració i la incertesa global inspirada en el treball de la pionera teòrica feminsta Donna Haraway. El resultat pretén ser un “espectacular show audiovisual a mode de performance” en el qual l’artista estarà acompanyat per un trio de cordes i un grup d’intèrprets, i on s’exploraran temes com ara l’alineació, l’empatia i el paper de la família no biològica.

Per altra banda, el segon show audiovisual que es podrà veure al Lliure és un concert que barreja instrumentació acústica persa amb electrònica i visuals generats en directe de la mà de l’artista Tarik Barri -col·laborador de Thom Yorke, Monolake o Nicolas Jaar- i dos dels músics més actius de Teheran: Arash Boloure (santur) i Behrouz Pashaei (sitar). Segons defineix la direcció del festival, el projecte “preserva la bellesa de la tradició al mateix temps que transforma els patrons existents en formes úniques, fusionant de forma idealitzada el patrimoni musical i visual d’Iran amb les tècniques d’àudio i vídeo més avançades”.

El festival, doncs, allarga en la novena edició la programació durant una setmana, del 5 al 9 de novembre, i s’estén a altres espais culturals de la ciutat, a més del Lliure de Gràcia, programaran a l’Auditori i a IDEAL, el primer centre d’arts digitals d’Espanya que s’inaugurarà el proper mes d’octubre i del qual Mira forma part de l’equip de direcció artística.

El Munt de Mots engega campanya a Verkami. El festival de narració oral Munt de Mots, que ha assolit en els darrers anys una forta implantació a la Vila amb més seus i més col·laboracions, ha engegat una campanya de micromecenatge per aconseguir finançament per a l’organització de la desena edició, que tindrà lloc del 21 al 26 d’octubre.