Anul·lada la ‘performance’ de l’ANC per Festa Major

Política

Set anys després d’iniciar els anomenats assajos de les grans mobilitzacions de l’11 de setembre de manera prèvia en un dels dies de la Festa Major de Gràcia, l’ANC ha acordat aquest dimarts que aquest 2019 sí que hi haurà un dia d’agitació política -el dimarts 20 a Joanic- però no es farà la concentració-performance que en els últims anys s’havia fet a Pi i Margall. “És un espai desagraït on encara que hi concentris molta gent se n’hi veu poca”, ha explicat el coordinador de l’ANC a Gràcia, Jordi Guilleumes.

Gràcia va ser pionera en les mobilitzacions locals prèvies a l’11 amb la cadena humana que va unir en la Festa Major de 2013 fins a catorze places del nucli històric i fins i tot es va arribar a plantejar omplir el Nou Sardenya. A l’avinguda l’ANC ha fet accions com la V baixa (conjuntament amb Escorial), la concentració dels deu colors, el mosaic de colors pel Sí, l’estelada amb espelmes… Només el 2016 es va substituir la concentració per un debat a la plaça del Nord.

El programa d’actes polítics a plaça Joanic el 20 d’agost, en tot cas queda de la manera següent: el matí se cedirà a la plataforma Gràcia Llibertat de suport als presos, a la tarda hi haurà un acte polític amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzié, i al vespre es farà un sopar groc.