89 gimnastes graciencs participen en el campionat d’Espanya

Esports

Aquesta setmana s’està celebrant al pavelló de la Font de Sant Lluís de València el campionat d’Espanya de gimnàstica artística amb presència important de gimnastes graciencs tant de La Salle Gràcia, del Gràcia Gimnàstic Club i de l’AE Gràcia en les diferents categories.

La gimnàstica artística es divideix principalment en dues categories, la Via Olímpica i la Base. En el primer grup competeixen aquelles gimnastes més preparades, que més hores entrenen i que millors condicions tenen, mentre que en el segon, malgrat ser també molt exigent i les esportistes hi dediquen moltes hores, se situen un graó per sota. Totes dues categories tenen diferents nivells en funció també de l’edat.

A València hi competeixen 89 gimnastes de clubs de Gràcia, 79 noies i 10 nois. El club que més esportistes aporta és La Salle Gràcia, que té competint a 28 noies dins la categoria Via Olímpica i 16 en Base. El segon en nombre de participants és el Gràcia Gimnàstic Club, que és l’únic club de Gràcia on també competeixen nois. El Gràcia GC participa en el campionat amb 36 gimnastes, 26 noies i 10 nois, distribuïts en 23 noies i 8 nois competint en els nivells de Base i 3 noies i 2 nois en les categories de Via Olímpica. L’AE Gràcia és l’altre club que hi participa amb la presència de 9 gimnastes que competeixen en els diferents nivells de les categories de Base.

En el campionat, que va començar diumenge 31 de juny i acaba una setmana més tard, el 7 de juliol, les gimnastes competeixen en quatre modalitats: barres asimètriques, barra d’equilibri, salt i terra; mentre que en la competició masculina, les modalitats que es fan servir són diferents: anelles, barra fixa, cavall amb arcs, barres paral·leles, salt al poltre i terra.

El Gràcia GC es proclama campiona de la Base. Encara s’estan resolent diverses categories, peròuna de les millors notícies que ha arribat des de València és que les noies del Gràcia GC han aconseguit la primera posició en la competició per equips. Gry Thorstensen ha quedat segona a la general de la Via Olímpica 1.