Nits temàtiques i noms clàssics en una Festa Major amb més programa diürn

Cultura

A gairebé un mes per la celebració de la Festa Major, l’oferta musical dels diferents espais està molt avançada, amb algunes excepcions com ara l’emblemàtica Plaça del Folk, un cartell que el CAT tancarà en breu. Qui té la programació definitiva és Plaça Rovira, que ja va anunciar fa unes setmanes els principals noms de l’Error Fest i del Blackcelona. Precisament el festival nascut de l’estudi gracienc Error Design el 2016, amplia enguany l’oferta diürna de concerts, amb les actuacions de Xavier Calvet, Luces Negras i Golíat. Present a la primera edició però acompanyat dels seus companys sota el paraigües de Bullitt, Xavier Calvet presentarà a Rovira divendres 16 d’agost el seu nou disc en solitari Crosswinds (BCore 2019).

La inauguració dels vermuts musicals de l’Error tindrà lloc un dia abans de la mà de Luces Negras, el trio barcelonès format fa poc més d’un any per l’Anna, la Blanca i la Pilar. Després de les seves melodies lluminoses serà el torn de Golíat, el punt més metàl•lic del cartell de migdia, amb el seu nou EP editat a Error Music aquest any. “Una mescla de melodies sonores amb paisatges surrealistes combinats entre si per una veu de lluminositat i en català”, com defineixen els seus responsables.

Per una altra banda, els Castellers de la Vila també tenen la programació completa: si l’any passat Ebri Knight formava part del cartell de plaça del Folk, enguany la banda del Maresme és una de les actuacions destacades de l’espai de Plaça de la Vila, juntament amb amb Tupica, Albercocks o Pastorets Rock, que repeteixen per dotzena vegada. Els Castellers, però, sempre destaquen del seu programa de Festa Major la diada, el dia 17 a les 19, amb un “super cartell de luxe”: Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiques de Valls i Xiquets de Reus.

Un altre carrer destacat pel que fa al seu programa musical és Travessia de Sant Antoni: el folk alternatiu de Halldor Mar (18/08 a les 12 h), l’eclecticisme festiu de Miqui Puig (17/08 a la 1 h) després de l’espectacle afrocaribeny de Terroristas del Son, o l’especial Queer Fest (18/08, 23 h) són algunes de les propostes destacades.

Música amb mirada pedagògica. A part dels concerts, l’Error Fest incorpora enguany una activitat musical infantil lligada a l’educació i la solidaritat. La cooperativa BitLab oferirà divendres 16 d’agost un taller que fusiona el projecte Escola de Rock i Musicaula Missió Kènia: normalitzar la música en viu tot ensenyant als infants com es pot ajudar els demés a través de les arts.