L’Almeria Teatre acull al setembre la reestrena de ‘Qui ets?’ de Màrius Serra

Cultura

Després de l’estrena al Lliure de Montjuïc a principis d’any de Qui ets?, la peça teatral nascuda de la novel·la que va escriure Màrius Serra el 2008 sobre el seu fill Llullu torna a pujar a l’escenari; aquesta vegada durant mes temps i a l’Almeria Teatre, una sala propera a la Fundació Nexe, l’entitat on va anar el fill de l’escriptor durant anys i que ofereix atenció als infants quiets. “Té un punt màgic”, explica Màrius Serra sobre la reestrena de l’obra al mes de setembre en territori gracienc. “Em fa molta il·lusió que es faci a Gràcia perquè durant sis anys venia cada setmana a deixar el Llullu a Nexe, m’anava amb el meu llibre pel barri, i després quan el recollia anàvem a passejar fins a plaça Rovira, i seia al costat del senyor Rovira a berenar, fins que agafàvem el 87 per tornar-nos a Horta”. Tot just aquest mes de juliol fa deu anys que el Llullu va morir.

La peça, “una muntanya russa emocional”, explica la història del Llullu, nascut amb paràlisi cerebral. El director Joan Arqué ha aportat, segons l’escriptor, una mirada plena de llum. Sobre l’escenari tres actors, Roger Julià, Òscar Muñoz i Judit Farrés que interpreten el narrador-pare de la novel·la, i una cadira de rodes buida. “La presència del Llullu, aquest cadira buida, és un mirall, i juntament amb la música en directe s’aconsegueix aquest impacte immediat en el públic; clarament és un relat de les reaccions” explica Serra.

El Qui ets? de l’Almeria Teatre té algunes diferències amb el que es va poder veure al Lliure de Montjuïc. Per començar, els actors han visitat recentment els nens i nenes de Nexe, una trobada que no s’havia produït durant el procés de creació de l’obra. “Sense fer un Stanislavski, tot l’equip artístic ha pogut interioritzar i treballar les emocions després d’aquesta visita”, afegeix l’escriptor. Una altra diferència, l’espai. “Per a mi es tracta d’un teatre de proximitat molt adequat per aquesta obra”. L’autor de ‘Quiet’ assegura que el muntatge teatral és un antídot contra la por: “Qui ets? és com tornar al quarto de les rates, et fa por en la teva foscor, però quan hi entres veus que només hi ha cubells o brutícia, però res més”.

Les entrades per veure l’obra, que estarà en cartell del 24 de setembre fins al 13 d’octubre, ja s’han posat a la venda (les anticipades tenen descomptes). I després seguirà girant per altres municipis i teatres. Esperen. L’interés que ja està generant l’estrena a l’Almeria així ho fa preveure.