Casa Fuster amplia l’oferta cultural amb una ruta modernista amb Casa Vicens i un cicle de clàssica

Societat

Casa Fuster ja té nous projectes engegats per ampliar la seva oferta cultural, fins ara centrada sobretot en els dijous de jazz que s’han consolidat després de les periòdiques visites de Woody Allen a la ciutat i l’allotjament d’ell o dels seus músics en l’anomenat hotel monument dels Jardinets. La direcció, que aposta pel trinomi música, cultura i gastronomia per obrir més l’establiment a la ciutat i a Gràcia, ha activat des de fa dues setmanes una nova ruta modernista que uneix Casa Fuster i Casa Vicens, els dos grans edificis modernistes d’atracció turística a la Vila, però que també aprofita per enllaçar en el recorregut de sud a nord altres finques d’interès arquitectònic de la Gràcia burgesa en l’eix del carrer Gran i entorns com la Casa Elisa Bremon (Gran 61), la Casa Francesc Cama (Gran 77), les Cases Joan Fatjó (Rambla de Prat 21-23) o el Mercat de la Llibertat, entre altres.

“És una ruta per a la qual no volíem un guia sinó un arquitecte que ens expliqués els detalls de construcció d’aquella època, des de forges a vidrieres, i com s’evoluciona from master to genius, perquè Lluís Doménech i Montaner va ser mestre, entre altres, d’Antoni Gaudí”, explica el director general de Casa Fuster, Joan Carles Casanovas. El recorregut, de dues hores i trenta minuts, es fa cada dimecres a partir de les 11 del matí i els tíquets es compren exclusivament a l’hotel dels Jardinets.

La segona part d’aquesta ampliació de l’oferta cultural de l’hotel arribarà al setembre amb un cicle de clàssica per als primers diumenges de cada mes de sis a vuit del vespre -excepcionalment el primer concert serà el dia 8- en una proposta que lliga amb el cicle commemoratiu dels 85 anys del Cafè Vienès que Casa Fuster va celebrar l’any passat. El plantejament, segons Casanovas, és a partir d’un trio o un quartet de corda “que desplegui un repertori d’autor més enllà dels grans referents”. L’accés al concert serà lliure, només subjecte a consumició. El pack de clàssica, de fet, encara tindrà un spin off amb el nou concert de Cap d’Any, amb un quintet i en format sopar-espectacle, i substitueix l’extra de jazz de vespre que es feia sempre per començar l’any.