Les bodegues emblemàtiques, sorpreses

Societat

L’anunci del llistat inicial de 31 bodegues emblemàtiques fet per l’Ajuntament de Barcelona fa uns dies per tal d’incloure-les en un catàleg de protecció d’establiments emblemàtics de la ciutat i blindar-les com a part del teixit social ha agafat per sorpresa als propietaris dels nou espais escollits a Gràcia: la Vermuteria del Tano (Bruniquer), Marín (Milà i Fontanals), Iturre (Sardenya), Cal Pep (Verdi), Casas (Providència), Costa Brava (Alzina) , Manolo (Torrent de les Flors), Quimet (Vic) i Can Ros (Roger de Flor).

Els responsables de la bodega Marín, per exemple, asseguren que no han rebut cap notificació per part de l’administració, ni tampoc sabien que s’han suspès les llicències d’obres i de reformes durant un any, el temps que el consistori calcula per fer l’estudi. La vermuteria del Tano, Quimet o Manolo hi coincideixen i es mostren escèptiques davant la mesura i la manca d’informació rebuda, a més de la falta d’ajuda per part de l’Ajuntament per resoldre alguns problemes que han patit els darrers mesos, com el mòbbing immobiliari que va denunciar la bodega Marín l’any 2016 (vegeu núm. 618).

La mesura pretén modificar l’actual catàleg d’establiments emblemàtics aprovat el 2016 per incloure-hi les bodegues que es determini, amb les condicions de conservació i manteniment per a cadascuna. La llista per entrar en aquest catàleg es pot veure modificada o ampliada, de tal manera que no és definitiva fins que surti l’any que ve.