Mascarell: “Hi ha profundes diferències polítiques però trobarem punts d’encontre”

Política

https://youtu.be/0RQ7Hf_4ZsQ

El ple de constitució del districte de Gràcia ha confirmat aquest dimecres 24 de juliol el retorn a la primera plana de la política local de qui va ser regidor executiu entre 1999 i 2003 i president entre 2003 i 2006, Ferran Mascarell. Elegit per unanimitat per tots els grups i presentat com a únic candidat a la presidència pel seu, Junts x Cat, Mascarell torna a Gràcia després d’un periple iniciat el 20 d’abril de 2006, quan va deixar el mateix càrrec de president del districte i els seus càrrecs a l’Ajuntament per ser conseller de cultura del Govern de la Generalitat.

Dimecres, en les primeres paraules adreçades als veïns un cop elegit, Mascarell va evidenciar el gran canvi que s’ha produït en la política en aquest espai de temps de 13 anys des que va marxar de Gràcia i va constatar les “profundes diferències polítiques” que hi ha entre els partits, però alhora també va manifestar que res és insalvable i que es poden trobar “punts d’encontre”.

Apel·lant al fet local, el president de Gràcia -només a l’espera de ser ratificat per Alcaldia a Barcelona- va fonamentar la seva reflexió en el fair play polític i social que sempre ha marcat el caràcter de Gràcia. “On vaig entendre el sentit de la política va ser a Gràcia; la veritable cultura era aquella que practicàvem a Gràcia, on la gent ens saludàvem pel carrer; no hem de perdre aquest senyal”, va dir.

El discurs de Mascarell, a peu dret des de la primera línia de cadires de la sala d’actes del Districte, va ser el punt final d’un ple de poc contingut i de pur tràmit administratiu, amb el regidor Eloi Badia i els disset consellers ja triats setmanes enrere al seu lloc.

El canvi més important en el nou mandat, de moment, és de cares: només set dels disset consellers continuen i són Judith Calàbria i Àngels Tomàs (BCN En Comú), Sílvia Mayor i Sílvia Manzano (Junts x Cat), Núria Pi (ERC), Alberto Lacasta (PSC) i Jordi Bea (C’s). Jordi Daura torna sota la marca Valls després d’haver deixat CiU el 2017. Els nous són: Jordi Farriol, Yusef Quadura i Cristina Carrera (BCN En Comú); Olga Hiraldo, Marc Bosch, Guillem Roma i Miquel Colomé (ERC); Xavier Farrés (Junts x Cat) i Mercè Saltor (PSC). Exportaveus com Robert Soro (BCN En Comú) i Miguel Raposo (PP) es van deixar veure entre el públic.

L’única intervenció veïnal va estar protagonitzada per la nova plataforma veïnal d’afectats per la discoteca Canela, exKGB, que van desplegar pancartes i van llegir un manifest en què van reiterar els “problemes de convivència” que s’estan generant a l’entorn de l’establiment.