L’OAB de Carles Ferrater aterra al nord de Lesseps amb una promoció d’habitatge de luxe

Societat

Amb els dies comptats per estrenar el gran projecte de l’hotel Seventy al carrer Còrsega, ja en territori de l’Eixample i que gestionarà Núñez y Navarro, l’Office of Architecture in Barcelona (OAB) de Carles Ferrater ja té un nou projecte a Gràcia, de dimensions molt més reduïdes, però que dóna pistes dels moviments que s’estan generant en el sector i l’impacte que pot tenir en el canvi de perfil social al districte.

L’àmbit del projecte se situa al nord-est de la plaça Lesseps, en la cantonada dels carrers Mare de Déu del Coll i Maignon, on l’oficina de Ferrater hi ha desenvolupat un projecte de housing que ja ha estat notificat i així consta en els tràmits municipals. “No serà una promoció gran”, han assegurat aquestes fonts. L’OAB ha estat convidada a explicar el projecte per part d’aquest setmanari.

Aquesta setmana s’ha completat el treball d’enderroc i buidatge del solar, incloses les façanes que fins ara donaven entrada als números 10 i 12 del carrer Mare de Déu del Coll i al número 2 del carrer Maignon, i el solar, un cop retirada la maquinària pesant que hi feinejava, ha quedat net perquè hi comencin els treballs de construcció.

L’entorn de la plaça Lesseps no ha estat aliena en l’últim any a nous projectes immobiliaris fins ara centrats en el tram final del carrer Gran, com les promocions ja comercialitzades de Lesseps 3 o a punt de ser-ho de Gran 247, però l’arrencada dels treballs al nord de la plaça representa la primera operació amb segell d’autor de la zona. Al sud de Gràcia, justament a tocar de l’hotel Seventy, hi ha una altra de les grans operacions d’autor en l’antic edfici de l’editorial Seguí, a Torrent de l’Olla amb Bonavista, on l’oficina d’Oriol Bohigas hi està ja fent obres per a una altra promoció d’habitatges de luxe.

Més queixes per l’aparcament incívic a Mare de Déu de la Salut. Veïns del carrer organitzats a les xarxes socials han incrementat aquesta setmana la pressió sobre l’Ajuntament perquè prengui mesures contra l’aparcament incívic que es concentra sobretot en cap de setmana a tocarde l’hospital sociosanitari Mutuam Güell.