Verdi barreja vegetals i ciència ficció en un guarnit esbojarrat i divertit que busca la sorpresa

Societat

per Fèlix Prunera

Fruit de la inspiració d’un membre de l’Associació de Veïns, la gent de Verdi ha decidit aquest any transformar el carrer en el relat d’una història futurista, creada a partir de fusionar dos conceptes que són tendència: la ciència ficció i el món dels vegetals. Així és com rebrà Verdi els visitants, amb un hort aparentment inofensiu i un pou de pedra a l’entrada, sota el títol de VeggieVerdi.

El que més sorprendrà és, un cop dins del guarnit, trobar-se amb un munt d’hortalisses penjant del sostre com si fossin làmpades (que de fet ho són) i un científic experimentant amb tomàquets, carbasses, pebrots, i tot tipus de fruits. Més endavant, aquests experiments se li giraran en contra, ja que aquestes verdures, d’alguna manera, mutaran per aconseguir el control i capturar el pobre home. El que els vegetals desconeixen és que potser aquest científic treballa amb algú, algú que vol frenar aquesta rebel·lió vegetal. Però aquests no pensen quedar-se plantats. Liderats pel seu capità, el Bròquil -d’aquí l’eslògan del carrer: ‘’S’ha acabat el Vròquil’’- , voldran fer-se amb el control del planeta Terra i, si ho aconsegueixen, vés a saber quines altres malvades aspiracions tindran. El decorat també inclou una porta estel·lar oberta a la galàxia, que condueix els veggies a enviar un poblat d’alienígenes.

Cadascun d’aquests fets no estaran escrits enlloc, ni ningú els explicarà. Els esdeveniments de la trama seran el propi guarnit, cada decorat serà una escena de la història, de manera que l’única forma de saber com acaba la història de les verdures serà visitar Verdi, avançar pel carrer i gaudir de la festa. Sens dubte, es tracta d’un guarnit esbojarrat, divertit i curiós que busca sorprendre el visitant.

Verdi del Mig va ser el primer carrer que es va incorporar de nou a la Festa Major després del franquisme, i l’any passat va celebrar el 40è aniversari d’aquesta tradició amb un segon premi d’allò més esperat després de tres anys sense pujar al podi, gràcies al seu decorat inspirat en l’Antiga Roma.

Pel que fa a la programació, el carrer segueix apostant per valors segurs com l’incombustible Albert Malla, la rumba d’Alma de Boquerón i els Arrels de Gràcia, o la cantant de folk-rock Tori Sparks, que va camí de convertir-se en un nom clàssic de la Festa Major.

ELS ACTES PRINCIPALS

Dijous 15 d’agost
23.00 h Albert Malla – Hasta Luego cocodrilo.

Divendres 16 d’agost
18.30 h Havaneres amb el grup Port Vell.
23.00 h Alma de Boquerón. Rumba

Dilluns 19 d’agost
23.00 h Arrels de Gràcia. Rumba

Dimarts 20 d’agost
23.00 h Tori Sparks. Folk-rock