Rovira canvia la línia elegant per una atmosfera fosca inspirada en el film de Hitchcock ‘Los pájaros’

Societat

per Silvia Manzanera

Canvi radical. Plaça Rovira abandona el blanc i la línia elegant i sòbria dels darrers anys per una proposta totalment oposada. Foscor, atmosfera de suspens i ocells, molts ocells. El clàssic d’Alfred Hitchcock Los pájaros inspira el decorat que les persones de la comissió de la plaça proposen enguany, una idea sorgida d’un malson.

“Una nit vaig somniar que els carrers de Festa Major estaven buits, i arribava a la plaça Rovira i tampoc hi havia decorat, només ocells al voltant del senyor Rovira”, explica Maisa Garcia, ànima de la comissió. Aquesta angoixa i els ocells es van traduir en la idea mare d’un decorat que els veïns s’afanyen a construir aquests dies. Com sempre, asseguren que van tard i encara queden elements per enllestir. “És horrible, anem pitjor que altres anys i segur que no arribem, falten moltes coses per fer”, es queixa Maisa, i després afegeix: “Arribarem on puguem. El que més valorem és que arribi el 15 al matí, després de tota la nit muntant, i quan sentim la traca adonar-nos de què hem estat capaços de fer entre tots. I en aquest moment és quan no puc parar de plorar”, confessa.

Tot i que hi haurà els principals objectes i elements del clàssic de Hitchcock (el cotxe, la cabina de telèfon i els jocs infantils), el decorat no vol ser una reproducció de la pel·lícula sinó que vol recrear el tema i traslladar-lo a base de paper i cartró, desenes de metres de tela encolada, fusta o canyes trobades a la vora d’un riu. Les excursions dels membres de la comissió sempre tenen un resultat profitós en aquesta època on s’intensifica la necessitat de material. “La idea és que la gent reconegui la pel·lícula, perquè també és més fàcil que s’entengui què volem transmetre”, afegeix Maisa.

Així, tant el cotxe (que apareix en l’escena final del film) com la cabina de telèfon (on la gent hi podrà entrar) seran de mides reals. Evidentment, l’element que més es repeteix en el guarnit són els ocells: corbs negres en vol, amb el coll recte, mirant a esquerra o a dreta; diferents posicions que en dificulten la construcció en sèrie però què són un clar signe de la manera de treballar d’aquesta comissió que no té por de canviar l’estil d’anys anteriors per seguir evolucionant, per seguir aprenent.

La il·luminació també és un punt que la comissió d’aquesta plaça té en compte, i per això han maquinat un joc de llums que “esperen que funcioni”. Així que no revelen res. No és secret, però, la programació musical d’un espai que sempre ha apostat per concerts de bandes amb nom propi (des de 2016 de la mà de l’Error Fest) i per la proposta ja consolidada de soul i funky del Blackcelona. Enguany, a més, s’han ampliat les activitats familiars, els vermuts i Rovira serà també una gran pista de ball amb el concert de Joe Crepúsculo.

ELS ACTES PRINCIPALS

Dijous 15 d’agost
23.00 h Error! Fest: Violets, Zeidun i Bad Mongos.

Divendres 16 d’agost
23.00 h Error! Fest: Gambardella, F.E.A. i Playback Maracas.

Dissabte 17 d’agost
13.00 h Blackcelona: The Crabtones.

Dimarts 20 d’agost
23.00 h Urfabrique i Joe Crepúsculo.