Mourn, Melenas i Rombo, poder femení per projectar el Festigàbal

Cultura

Cada any és més difícil definir un cartell del Festigàbal que sorprengui i que lligui amb la voluntat de l’Heliogàbal, els seus programadors, de ser un oasi de noves músiques en mig de la programació tradicional de la Festa Major de Gràcia. Això és així perquè molts dels noms que abans només tocaven al Festigàbal -com Joe Crepúsculo, Playback Maracas o Vàlius- estaran tocant en altres espais com Rovira o Mozart.

Però enguany, de nou, ho han aconseguit: sobretot tirant de valors joves i recentment consagrats com Mourn, la superbanda de noise-rock de Carla Pérez i les germanes Jazz i Leia Rodríguez; Rombo, el pop senzill de Clara Molins, Montse Martín i Núria Curran, i entremig de les dues, el pop garatger de Melenas, un quartet de noies de Pamplona amb molta guerra. Els tres grups seran els caps de cartell del divendres 16 i del dissabte 17 a la Sedeta, que fa cinc anys que acull el festival iniciat el 2006 a plaça Rovira.

Enguany amb els maldecaps de la situació al·legal de l’Heliogàbal ja gairebé superats, el Festigàbal combina aquesta aposta de relleu generacional i poder femení amb alguns amics de sempre com Joan Colomo o Aliment, que han passat pel cartell en anteriors anys, i també destaca Arrels de Gràcia com a consagració local que ha penetrat en altres àmbits del batec de la ciutat a partir dels ànims rebuts per part de referents com Julià Guillamón o Quim Monzó.

La resta del cartell també té altura: d’una banda, amb les cançons preciosistes de Marialluïsa acabades d’estrenar enguany des d’Igualada, i de l’altra, amb el punk histriònic dels Power Burkas, que ja tenen segon disc a BCore.