Els tornejos esportius se centren en dos dies a La Salle i El Centre

Esports

Els clubs i entitats esportives posen el seu gra de sorra a la Festa Major, amb el futbol, el bàsquet, el tennis taula, els escacs i el ciclisme proposant activitats per a tots els gustos. El dia 15 començarà amb el torneig de 3x3 de bàsquet que organitza La Salle Gràcia, i amb la pedalada popular que organitza el Club Ciclista de Gràcia. El torneig de bàsquet arriba enguany a la 24a edició i s’ha convertit en una tradició per als amants d’aquest esport. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 13 d’agost, al preu és de 46 euros per equip, que han de ser d’entre tres i cinc jugadors. La pedalada començarà a dalt de tot del passeig de Sant Joan, passarà per carrers i places emblemàtiques de la Vila, i acabarà davant la seu del Districte. No es tracta d’una cursa sinó d’un passeig per gaudir de la Vila des d’un altre punt de vista. Totes dues activitats començaran a les 10 del matí.

Dimarts 20 hi ha dues activitats més preparades: escacs i tennis taula. A partir de les 10 del matí, el Tres Peons organitza la 15a edició del torneig de partides ràpides, una modalitat dels escacs molt dinàmica, consta de partides de 10 minuts, un màxim de set rondes i de 100 jugadors participants. El torneig està obert a qualsevol persona i per participar només cal acreditar-se una hora abans a El Centre, la seu del torneig. A la mateixa seu i a la mateixa hora s’organitza també el 18è torneig de Tennis Taula, que s’organitzarà en quatre categories: infantil (fins a 15 anys), masculí, femení, i parelles (que poden ser mixtes). Les inscripcions al torneig es poden fer fins al dia 12 a la Fundació Festa Major, i el preu per participant és de 8 euros, excepte en la categoria de parelles que és de 4 euros per jugador.

Passejada escapulada. El primer equip de l’Europa va començar a rodar el 25 de juliol, i viurà les festes en l’equador de la seva pretemporada. La presentació de l’equip davant l’afició serà el 15 d’agost, al voltant de les 7 de la tarda amb la celebració del Trofeu Vila de Gràcia. Aquest any el rival és el Prat, acabat d’ascendir a Segona B i que entrena l’extècnic escapulat Pedro Dólera. Però el mes d’agost és frenètic per l’equip de Vilajoana, s’estrena al Nou Sardenya el dia 4 d’agost a la Copa Catalunya contra el Llagostera; el dia 7 disputa un amistós contra el Granollers, el 10 contra el Sants, el 17 contra el Manresa, el 18 contra el juvenil de la Damm, i el 25 contra el Figueres, abans de començar la lliga contra el Vilafranca la setmana següent.

El Femení A arrenca el 12 d’agost i jugarà la seva edició del Trofeu Vila de Gràcia el dia 25 contra el filial de l’Espanyol. El mes d’agost també jugarà dos amistosos més, el dia 18 contra el Sant Gabriel i el 31 contra el Cornellà.

Diversos jugadors dels primer equip masculí i femení, juntament amb representants de la directiva faran la tradicional passejada pels carrers guarnits de la Festa Major el 16 d’agost a les 5 de la tarda.