Els ritmes del Jamboree s’instal·len a plaça del Sol

Societat, Cultura

A poc a poc els escenaris de la Festa Major de Gràcia van creixent no només pel nombre de carrers guarnits sinó també en espais paral·lels lluny del perfil de multituds que amara tota la festa, i enguany això es tradueix amb la presència d’un espai de programació del Mas i Mas Festival a la terrassa de l’Hotel del Sol. Ja l’any passat a l’hotel de la plaça del Sol s’hi va fer un primer experiment de concerts pausats i enguany ja se li ha donat màxima difusió sota el nom de Terrassa Sanmiguel, una altra intervenció del principal patrocinador de la programació oficial.

Els programadors del festival, amb altres escenaris repartits per tota la ciutat en aquests mesos d’estiu des de fa 17 anys, s’han sumat a Gràcia amb mitja dotzena llarga de concerts gratuïts basats en noms sobradament coneguts pel públic habitual del Jamboree de la plaça Reial. Gigi McFarlane, la jove cantant londinenca amb arrels jamaicanes, o Carlos Sarduy, multiinstrumentista que es troba còmode tant en el jazz com en el flamenc o en la música popular cubana, hi han deixat sentir no fa tantes setmanes els seus ritmes, i ara pujaran al nou escenari de la terrassa de l’Hotel del Sol. Al seu costat, el programa es completa amb Vic Mirallas, Aseremuray, Gessamí & Kquimi, Saphie Wells Quartet i els Swingcats, i The Shu-shu’s trio.

La voluntat de la nova programació, segons apunten els organitzadors, és “escalfar motors abans de baixar als carrers guarnits”. Tots els concerts, programats del 15 al 21 d’agost amb sessió única diària, començaran a les 20.30 hores i tindran una durada aproximada de seixanta minuts.

ELS ACTES PRINCIPALS

Dijous 15 d’agost
Vic Mirallas, música urbana.

Divendres 16 d’agost
Aseremuray, afrobrasil, new soul i world music.

Diumenge 18 d’agost
Saphie Wells Quartet i The Swingcats, swing.

Dilluns 19 d’agost
Carlos Sarduy, afrocubanjazz.

Dimecres 21 d’agost
Gigi McFarlane, soul-folk.