Els gegantons Torradet i Gresca fan 20 anys i s’entrega la beca Mike Lane

Societat, Cultura

El Torradet i la Gresca, els gegantons de Gràcia, fan 20 anys aquestes festes, i per celebrar-ho participaran juntament amb la resta de gegants, l’Àliga i els Xiquets de Valls a la nova Passada del Pregó el dia 14 a dos quarts de sis, sent aquesta una de les principals novetats del programa. La passada sortirà de Can Musons fins a la plaça del Sol, on s’incorporarà el Toc d’inici, format per les colles de cultura popular, i acabarà a la plaça de la Vila per donar pas al pregó.

Al marge d’aquests actes centrals, enguany el gruixut programa de cultura popular té retocs d’horaris importants. “Enguany la missa del 15 es farà a les 11, mitja hora abans, i el Toca Dormir el dia 21 s’avança a dos quarts de 10 i no a dos quarts de 12, per garantir l’assistència de més públic i no trepitjar altres activitats programades”, explica Edu Almacelles, president de les Colles de Cultura de Gràcia.

Aquesta serà també una Festa Major especial per als castellers: el dia 19 es farà per primera vegada l’entrega de la beca Mike Lane, valorada enguany en 10.000 euros i que servirà per donar suport a la investigació de les traumàtiques lesions medul·lars, en honor al casteller que el 2013 es va ferir greument i posteriorment va morir. A més, el segon dia de Festa Major al matí els blaus participaran en l’homenatge a Sant Roc, davant la capella acabada de restaurar del carrer Llibertat, i al vespre faran la baixada del Pilar Caminat des de plaça del Sol fins a plaça de la Vila.

La Diada Castellera de Festa Major serà el dia 17 a les set de la tarda, després del lliurament de premis als carrers guarnits, i hi participaran els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els amfitrions, que estan assajant la torre de 8, el 7 de 8 i el 3 de 9.

ELS ACTES PRINCIPALS

Dijous 15 d’agost
Matí de Festa Major. Des del pla de Nicolàs Salmeron fins a la plaça de la Vila, a les 12.30 h.

XXI Cercavila de Cultura Popular. Des de Gran de Gràcia/Santa Àgata fins a la plaça de la Vila, a les 18 h.

Dissabte 17 d’agost
Diada Castellera. A la plaça de la Vila, a les 19 h.

Dimecres 21 d’agost
Correfoc de Festa Major. Des de la plaça de la Vila al carrer Diluvi, a les 22.45 h.