Casa Vicens acostarà el món del modernisme als carrers amb tallers de ceràmica i papiroflèxia

Societat

L’any passat Casa Vicens ja va fer una declaració d’intencions per ser present cada vegada més a la Festa Major de Gràcia amb un guarnit d’un parell de mans gegants que van conviure amb els visitants durant bona part dels set dies de festa al seu jardí interior, fins que un dels tòtems va quedar fortament malmès per la tempesta d’estiu. Enguany, a través de la relació creixent que la casa museu del carrer Carolines ha traçat des del primer dia que va obrir amb la Fundació Festa Major, Casa Vicens ja penetra de forma molt clara en la programació dels carrers guarnits amb dues propostes per fer arribar el món del modernisme als festers.

En la línia engegada aquesta primavera de fer arribar el modernisme a un públic infantil a través d’un pla educatiu, la direcció de Casa Vicens oferirà del 16 al 21 d’agost a dotze carrers guarnits (Berga, Lluís Vives, Joan Blanques de Baix de Tot, Puigmartí, Plaça de la Vila, Travessia Sant Antoni, Placeta Sant Miquel, Jesús, Tordera, Ciudad Real, Providència i Fraternitat de Dalt) un taller de papiroflèxia en 3d que tindrà com a element de construcció i decoració la icònica xemeneia del terrat de Casa Vicens.

Amb un target més adult i amb una voluntat més observadora que participativa, Casa Vicens repetirà el taller de ceràmica que el ceramista que s’ha encarregat de restaurar l’espai museístic, Manel Diestre, ja va fer en l’edició passada de la Festa Major en carrers com Joan Blanques de Baix de Tot. Enguany hi haurà tres dies de demostració programats, del 19 al 21 d’agost, als carrers Berga, Jesús i Puigmartí.

De manera paral·lela a la programació festera, Casa Vicens també obrirà alguns de les seves activitats a la participació gratuïta. És el cas de les rutes olfactives que es van iniciar el novembre de 2018 amb motiu del primer aniversari de l’obertura de la casa museu, seguint els perfums que Ernesto Ventós Nasevo va crear per relacionar algunes estances de la casa. Les rutes dels dies 15, 16, 17 i 18 a les set de la tarda seran gratuïtes.

També segueix l’última oferta de Casa Vicens, la Summer Vicens, com a experiència cultural i gastronòmica de visita lliure amb un tast a la cafeteria Hoffmann. Els visitants que tinguin el talonari de la Ruta del Modernisme podran fer la visita a meitat de preu.

ELS ACTES PRINCIPALS

Taller de papiroflèxia
Berga, 16 d’agost
Lluís Vives, 16 d’agost
Plaça de la Vila, 17 d’agost
Providència, 17 d’agost
Ciudad Real, 17 d’agost
Tordera, 18 d’agost
Joan Blanques Baix Tot, 18 d’agost
Puigmartí, 19 d’agost
Placeta Sant Miquel, 20 d’agost
Trav. Sant Antoni, 20 d’agost
Jesús, 21 d’agost
Fraternitat Dalt, 21 d’agost

Taller de ceràmica
Berga, 19 d’agost
Jesús, 20 d’agost
Puigmartí, 21 d’agost