D. Vilajoana: “Lluitarem fins al final per acabar jugant el playoff”

Esports

David Vilajoana (Barcelona, 1969) ha començat la segona temporada al capdavant del primer equip de l’Europa, després de dirigir anteriorment el filial escapulat, i ho fa amb l’optimisme que el caracteritza.

Aquest any hi ha deu cares noves respecte a la temporada passada, satisfet amb la plantilla? Està tancada?
Estic molt content amb la plantilla actual, mai la donem per tancada del tot, però només canviarem alguna cosa si pensem que millora molt el que hi ha actualment.

S’incorporen quatre jugadors del segon equip o del juvenil, i l’any passat també va ser així.
Sí, és la política que ens vam marcar quan vam arribar i ho demostrem amb fets. Crec que és important que la gent de la casa vegi que si treballen, poden arribar a tenir l’oportunitat d’estar amb el primer equip.

És una plantilla amb molts jugadors vinculats a Gràcia i tres retorns a l’Europa, què aporta aquest fet?
A nivell d’identificació és important, tenir a jugadors que hagin viscut Gràcia i que hagin viscut la família escapulada, això et dóna un plus d’identificació, de creure en el projecte en què estàs.

Estàs satisfet amb la pretemporada de l’equip?
Sí, crec que hem treballat molt i hem fet una bona feina des del 25 de juliol fins ara.

El primer partit de lliga, contra el Vilafranca, es va perdre de forma cruel.
Penso que aquest partit no reflecteix la feina que hem fet durant la pretemporada. Vam fer un partit molt bo en defensa i en l’única errada ens van marcar un gol, en canvi nosaltres vam tenir dues ocasions molt clares i no vam encertar. Crec que vam tenir un punt de mala sort, però no puc retreure res als jugadors, ni treball ni actitud.

Aquest cap de setmana és el debut a casa contra el Terrassa, quin partit veurem?
El Terrassa és un molt bon equip que fa anys que inverteixen diners per intentar tornar a Segona B, haurem de fer molt bé les coses, penso que nosaltres serem un equip molt difícil de guanyar al llarg de la lliga, i mirarem d’estar més encertats que l’altre dia.

Quin ha de ser l’objectiu de la temporada, es pot pensar en el playoff?
L’any passat ningú creia en nosaltres i vam lluitar per al playoff fins a les últimes jornades, aquest any el club ha fet un esforç i jo sóc optimista, penso que lluitarem per les places de playoff fins a final de temporada.

L’equip femení encara la recta final de la pretemporada. L’equip de Francesc Güells acaba aquest cap de setmana els partits de pretemporada amb un amistós contra el Fontsanta. El següent cap de setmana ja debutarà en el grup 3 de la Primera Divisió Nacional i ho farà contra el filial de l’Espanyol en un partit que es disputarà al Nou Sardenya. L’últim precedent és el trofeu Vila de Gràcia on les escapulades van vèncer per 5 a 2.