El bloc de l’ermita de la salut ja es comercialitza sobre plànol però s’hi amplia l’assentament

Societat

Nou pas cap a la llarga història d’aixecament del nou gratacel de Travessera de Dalt 97-99 cantonada Escorial, lloc on des del febrer de 2011 només hi queda l’emblemàtica ermita de la Salut dempeus del conjunt que fins aleshores havia format el temple amb la masia de Can Morera: el bloc residencial de vuit plantes, aprovat el 2016 i amb llicència des de l’any passat, s’ha començat a comercialitzar sobre plànol amb un gran cartell que anuncia pisos d’una, dues i tres habitacions.

L’espai, que inicialment va adquirir Vertix per passar després a la filial de Caixabank Buildingcenter, ara és propietat de Coral Homes, pertanyent al grup de capital risc Lone Star, si bé la comercialització seguirà en mans dels últims propietaris a través de Servihabitat. El telèfon d’informació dóna poc detall de preus i temps d’execució dels nous pisos. En la imatge promocional que des de finals de la setmana passada s’ha instal·lat al solar s’hi reconeix almenys el projecte ja conegut que manté l’ermita reformada i amb un nou campanar d’espadanya.

Les grans línies del projecte, a més de la protecció de l’ermita i del passadís separador que s’hi farà, detalla un edifici de dos cossos amb vuit plantes per Travessera i cinc per Mare de Déu de la Salut per a un total de 22 habitatges, amb tres soterranis per a 24 places d’aparcament i 22 trasters.

La gran incògnita, ara mateix, és el futur de l’assentament que hi ha al solar, que ha anat a més després que el juny de 2018 s’hi veiessin les primeres okupacions. L’ermita, que ja va ser okupada fins i tot interiorment el 2012, veu ara com s’hi ha ampliat l’assentament amb construccions precàries a tocar de Mare de Déu de a Salut, a la banda del bloc limítrof, i espais d’estada a tocar de l’ermita. Els veïns hi han retratat fins i tot motos aparcades a l’interior.