BComú assumirà Educació, Habitatge i Urbanisme i el PSC, seguretat, comerç i esports

Política

La negociació del cartipàs de Gràcia ha estat llarga aquest cop, amb tot l’estiu pel mig i amb les pretensions d’uns i altres que han ajornat l’acord gairebé al límit del ple del 2 d’octubre. L’estructura principal no s’ha acabat de tancar fins aquest dijous a la tarda, quan BComú i el PSC han donat per bo el repartiment que atorga a nivell local les carteres principals als comuns: Educació, Urbanisme i Habitatge. Els socialistes locals assumiran responsabilitats similars a les que tenen a nivell de ciutat i que a Gràcia també tenen certa sensibilitat: Seguretat, Comerç i Esports. Tot plegat s’ha de ratificar dijous vinent en la comissió de govern local.

Seguint aquesta estructura, també avalada pels grups municipals a l’Ajuntament, els cinc consellers de BComú es repartiran nominalment les carteres de la següent manera: el portaveu del grup, Jordi Farriol, concentrarà els afers d’urbanisme sense cap altra responsabilitat afegida; el conseller Yusef Quadura s’encarregarà d’Habitatge, Polítiques Socials, Medi Ambient, Drets Civils i Solidaritat; la consellera Cristina Pardo, que ja va exercir de consellera de cultura durant la Festa Major, sumarà Educació i envelliment actiu; la consellera Àngels Tomàs governarà sobre Salut, memòria històrica, feminismes i nomenclàtor, i la consellera (i consellera tècnica) Judith Calàbria es quedarà Participació.

Els dos consellers del PSC a Gràcia, Alberto Lacasta i Mercè Saltor es repartiran, respectivament, Seguretat, Comerç, Joventut i Infància d’una banda, i Esports, Gent gran i Diversitat funcional, de l’altra.

Les eleccions estatals no afectaran la dinàmica local. Els comicis sobrevinguts del 10-N han caigut sense massa inquietud al Districte, no només perquè hi haurà tan sols una setmana de campanya sinó perquè no hi ha encara cap òrgan de participació engegat.