Veïns i Urbanisme pugnen per l’alçada d’un bloc de pisos de luxe a Vallcarca

Societat

Veïns i Ajuntament han obert una nova polèmica a Vallcarca per l’aterratge d’una promoció de pisos de luxe que aquesta vegada no tenen a veure amb el pla Vallcarca i els moviments socials, sinó amb un espai buit en la segona línia del barri, al carrer Repartidor cantonada amb Verdi. Una desena de veïns mantenen obert des del febrer un contenciós en el qual es creuen peticions de nul·litat de la llicència, recursos de reposició i informes topogràfics.

Centímetre a centímetre, la pugna se centra en l’alçada que l’Ajuntament ha deixat aixecar en un carrer que no compleix amb els vuit metres d’amplada, cosa que limitaria a 12 metres de façana un projecte que arriba ara als 15,8 metres. La mare dels ous és la confrontació de dos arguments: l’oficial, que assegura que l’alçada reguladora màxima del carrer és de 8 metres, i la veïnal, que ha aixecat un informe on adverteix que l’amplada davant de la finca dels veïns denunciants és de 7,54 metres i que en el màxim d’amplada del carrer s’arriba a 7,62 metres amb un mínim de 7,44 metres.

“Hi ha tres milions d’euros de guanys afegits amb una planta més”, ha apuntat en nom dels veïns organitzats, Michaela Plettinger. El projecte de la promotora AAA, amb preus de venda que arriben als 850.000 euros, es publiciten com a “cases dúplex amb jardí privat per a famílies” o “lofts per a solters” en un “districte de multiculturalitat”, i incorporen com ja és habitual en les noves promocions al districte amb una piscina-làmina de 18 centímetres al terrat. També compta amb un soterrani amb 22 places de cotxe, 9 de moto i 20 trasters.

En un cas que recorda per la confrontació de mesuraments la llarga polèmica que es va viure a Travessera de Dalt amb el cas Store Cafè, en el qual s’hi van barrejar corruptel·les en la negociació de llicències per part de càrrecs locals vinculats al PP, la polèmica de Repartidor 3-7 no es mou de lloc des de fa mesos perquè l’Ajuntament considera que el Pla General Metropolità té “unes amplades oficials definides envials les amplades dels quals no són uniformes”.

“Els 8 metres d’amplada del carrer Repartidor que s’han utilitzat pel càlcul de l’ARM són una mesura incorrecta”, conclou un informe tècnic de Clavell consulting encarregat pels veïns, els quals també apunten que la dada dels 8 metres no té valor normatiu en el portal d’informació urbanística.

La realitat és que la promoció immobiliària ja està pràcticament enllestida, a la venda en els principals portals del sector i els treballadors han informat els veïns que el lliurament de claus està previst per a octubre i novembre d’enguany. Els demandants són conscients que hi ha poc marge per fer enrere l’obra però, no obstant això, s’estan plantejant noves mesures de protesta per donar a conèixer el problema.