Els Lluïsos comencen el segon any consecutiu a Copa Catalunya

Esports

Després d’una temporada difícilment igualable, amb la classificació per disputar la final a quatre de Copa Catalunya, els Lluïsos de Gràcia afronten la segona temporada consecutiva a la màxima categoria del bàsquet català. Una temporada que es preveu més complicada que l’anterior per les baixes d’un jugador clau dels últims anys, Víctor Pla, i la de l’Oriol Pla, “el jugador més important de la història de la secció”, segons l’entrenador, Carles Rofes. Per fer el relleu, els blaus han mirat a la casa, i el seu lloc l’ocuparan el Joan Salvà i l’Arnau Mascaró, i a més el tècnic també compta amb la presència de l’Arnau Canyes, que està a la recta final de la seva recuperació.

Diumenge és el dia del debut dels blaus, a la seva nova casa des de la temporada passada, el pavelló Josep Comellas. A partir de les sis de la tarda, l’equip de Carles Rofes rep el CB Granollers, un equip que la temporada passada va acabar a la mitja taula de la classificació, però amb la sensació que va rendir per sota de les seves possibilitats.

Els dos enfrontaments directes de la temporada passada van acabar amb una victòria per a cada equip. En el partit de la primera volta disputat a Granollers, els graciencs van guanyar de dos punts (47 a 49), mentre que a la segona volta es van veure superats per nou punts de diferència (65 a 74) en el partit disputat al Josep Comellas. El lideratge de Ricardo i Guillermo Baltà, el poder físic de Diop, o l’anotació de Marc Subirachs procedent del Grup Barna són algun dels perills del CB Granollers.

Aquest cap de setmana també apugen el teló de la temporada la resta d’equips de Gràcia. A Primera Catalana masculina, el Vedruna és un dels equips candidats a ocupar la part alta de la classificació i intentarà recuperar la categoria perduda la temporada passada; i el Claret, que va acabar a la zona mitjana de la classificació, intentarà millorar els resultats. A Segona Catalana, el Safa Claror mirarà de recuperar la categoria perduda la temporada passada, mentre que el CB Coll disputarà la Tercera Catala i el Pedagogium ho farà al campionat Territorial.

Els màxims representats femenins seran els Lluïsos de Gràcia i el Safa Claror, que la temporada passada va quedar-se a prop de les posicions més capdavanteres de Primera Catalana. El Vedruna Gràcia competirà a Segona Catalana, el Claret, que va perdre la categoria, i el Pedagogium ho faran a Tercera, mentre que el Coll no té equip a la categoria sènior, i el seu màxim representant serà l’equip sots 21.